unesco-seeklogo

Uplešite u novu godinu hipnotisani vanserijskim spojem elektro, soul, pop i metal zvuka — jer Kosheen stiže u Podgrađe! Sudbinski oformljeni britanski trio, sastavljen od uspešnih solo izvođača, još od devedesetih vlada top-listama, a njihovi koncerti pomeraju granice doživljaja žive muzike. Na ovom Dočeku ćemo biti deo muzičke revolucije koju Kosheen svakom novom pesmom izaziva! Vidimo se 31. decembra na glavnoj bini kod Beogradske kapije u 23 časa.

Kosheen je ime koje će odjeknuti među ljubiteljima elektronske muzike uživo širom sveta. Nakon proboja u mejnstrim sa svojim zadivljujućim debitantskim singlom „Hide U” na prelazu milenijuma, grupa je izgradila ovaj uspeh pratećim singlovima „Catch”, „All In My Head” i platinastim debi albumom „Resist”. Podstaknuvši rado viđeni Glastonburi 2002. i odmah okrenuvši glave kritičara i fanova širom sveta, „Resist” je postavio scenu za ono što će biti meteorski uspon u narednoj deceniji: sa harizmatičnim Sian Evans, Kosheen je pogodio vrh dva puta na listi 10 albuma, na vrhu britanske i evropske liste singlova i pionirskim zvukom koji spaja brejkbit i DnB sa konvencionalnim pesmama, privlačeći publiku sa muzikom koja je povukla uticaj iz zvukova i ritmova elektronske muzike, strasti popa vođene vokalom i slamanja intezitetom roka i metala.

Posle skoro dve decenije i pet studijskih albuma, Kosheenamično su se raspali na vrhuncu karijere da bi krenuli na alternativne puteve kreativnosti. Frontmen Sian Evans ubrzo je stekla reputaciju talentovanog tekstopisca i tražene pevačice, radeći sa svima, od DJ Fresha i Stanton Varriorsa do Chicanea i Headhunterza, dok je razvijala novi solo album i nastup uživo.

Godine 2019. Sian je ubrizgala ovu novopronađenu energiju i strast u reformisani Kosheen sastav, koji sada uključuje originalnog bubnjara Mičela Glovera koji svira zajedno sa dva nova člana koji izvode sjajne setove koji ostaju emotivni i moćni kao i uvek.

Scroll to Top