unesco-seeklogo

Perpetuum Jazzile

Perpetuum Jazzile

Дејвид Боуви, Аба, Тото, Џони Мичел, Мајкл Џексон и Лејди Гага — заједно у Подграђу? Да, јер на Дочек долази Perpetuum Jazzile, један од највећих и најпопуларнијих вокалних састава на свету, који на више од пет светских језика изводи најпознатије нумере свих жанрова. Користећи само свој глас и тело, без иједног инструмента, ова словеначка сензација повешће вас на спектакуларан пут — око света и кроз време. Видимо се 31. децембра у Подграђу, на главној бини испред Београдске капије у 21 час.

Perpetuum Jazzile је позната као једна од највећих и најспектакуларнијих вокалних група на свету. Препознатљив од критике, вокални оркестар из Словеније познат је по снажним ритмовима, богатим хармонијама, неупоредивој креативности, позитивној енергији и разноврсности музичких жанрова које певачи стварају само својим гласовима – поп, рок, џез, госпел, блуз, боса нова, диско, фанк, етно и други. Њихова музика такође садржи људски битбокс – вокалне перкусије које укључују импресиван скуп звукова и ритмова бубњева који се стварају само устима.

Поред тога, певачи користе руке, ноге и друге делове тела да би рекреирали и интерпретирали све врсте звукова, као што су киша, олуја, полетање авиона, извор воде, таласи и друге природне појаве.

Богат концертни репертоар Perpetuum Jazzilea укључује јединствене вокалне аранжмане светски познатих музичких драгуља као што су ABBA, Тото, Мајкл Џексон,  The Queen, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Johnny Mitchell, George Benson, Bee Gees и друге легенде, као и сопствене интерпретације и обраде разних народних песама. Вокални оркестар пева на различитим језицима: енглеском, португалском, шпанском, италијанском, немачком, хрватском, македонском, словеначком и другима. Концерт Perpetuum Jazzilea не само да публици пружа јединствено музичко искуство. Њихови креативни вокални аранжмани који импресионирају многе музичаре широм света прате снажна енергија, душа и страст сваког појединачног певача.

Заједно са величанственим звуком који не бисте очекивали од људских гласова, Perpetuum Jazzile покреће своје слушаоце. Perpetuum Jazzile је основао уметнички директор Марко Тиран 1983. године. Хор је изводио замршене џез вокалне аранжмане под именом Gaudeamus да би касније променио име у Perpetuum Jazzile.

Perpetuum Jazzile је најпопуларнији вокални оркестар на youtube-у, чији прегледи достижу преко 90 милиона (Африка води са више од 22 милиона прегледа). Њихови музички спотови су често били на листи 40 најпопуларнијих видео записа на youtube-у. Група је 2008. године освојила словеначку награду за специјална достигнућа Виктор, након што је њихов спот Тото песме Африца постао виралан. Дискографија:

•Ко бош пришла на Блед (1999, Хелидон, ЦД, касета)

•Позаби, да се ти муди (2003). , КД Perpetuum Jazzile, ЦД)

•Као … (2004, Горење, промо ЦД)

•Чудна ноч (2006, Dallas, ЦД)

•Африка (2009, КД Perpetuum Jazzile, ЦД)

Perpetuum Jazzile Live (2009, ‘Вокал Kstravaganzza 2008’, ДВД)

•Вокална екстаза (2012, ДЕАГ музика, ЦД+ДВД)

•Хвала на музици (2013, Специјално 30. јубиларно издање, ЦД)

•ШО, УЖИВО У АРЕНИ (2014, РТВ Словенија, КД Perpetuum Jazzile, ЦД, ДВД, БЛУ-РАИ)

•Обе стране (2016, самостално издање, дупли ЦД, ЛП)

•Со најлепше песми же написане (2018)

 

Scroll to Top