unesco-seeklogo

Dejvid Bouvi, Aba, Toto, Džoni Mičel, Majkl Džekson i Lejdi Gaga — zajedno u Podgrađu? Da, jer na Doček dolazi Perpetuum Jazzile, jedan od najvećih i najpopularnijih vokalnih sastava na svetu, koji na više od pet svetskih jezika izvodi najpoznatije numere svih žanrova. Koristeći samo svoj glas i telo, bez ijednog instrumenta, ova slovenačka senzacija povešće vas na spektakularan put — oko sveta i kroz vreme. Vidimo se 31. decembra u Podgrađu, na glavnoj bini ispred Beogradske kapije u 21 čas.

Perpetuum Jazzile je poznata kao jedna od najvećih i najspektakularnijih vokalnih grupa na svetu. Prepoznatljiv od kritike, vokalni orkestar iz Slovenije poznat je po snažnim ritmovima, bogatim harmonijama, neuporedivoj kreativnosti, pozitivnoj energiji i raznovrsnosti muzičkih žanrova koje pevači stvaraju samo svojim glasovima – pop, rok, džez, gospel, bluz, bosa nova, disko, fank, etno i drugi. Njihova muzika takođe sadrži ljudski bitboks – vokalne perkusije koje uključuju impresivan skup zvukova i ritmova bubnjeva koji se stvaraju samo ustima.

Pored toga, pevači koriste ruke, noge i druge delove tela da bi rekreirali i interpretirali sve vrste zvukova, kao što su kiša, oluja, poletanje aviona, izvor vode, talasi i druge prirodne pojave.

Bogat koncertni repertoar Perpetuum Jazzilea uključuje jedinstvene vokalne aranžmane svetski poznatih muzičkih dragulja kao što su ABBA, Toto, Majkl Džekson, The Queen, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Johnny Mitchell, George Benson, Bee Gees i druge legende, kao i sopstvene interpretacije i obrade raznih narodnih pesama. Vokalni orkestar peva na različitim jezicima: engleskom, portugalskom, španskom, italijanskom, nemačkom, hrvatskom, makedonskom, slovenačkom i drugima. Koncert Perpetuum Jazzile ne samo da publici pruža jedinstveno muzičko iskustvo. Njihovi kreativni vokalni aranžmani koji impresioniraju mnoge muzičare širom sveta prate snažna energija, duša i strast svakog pojedinačnog pevača.

Zajedno sa veličanstvenim zvukom koji ne biste očekivali od ljudskih glasova, Perpetuum Jazzile pokreće svoje slušaoce. Perpetuum Jazzile je osnovao umetnički direktor Marko Tiran 1983. godine. Hor je izvodio zamršene džez vokalne aranžmane pod imenom Gaudeamus da bi kasnije promenio ime u Perpetuum Jazzile.

Perpetuum Jazzile je najpopularniji vokalni orkestar na youtube-u, čiji pregledi dostižu preko 90 miliona (Afrika vodi sa više od 22 miliona pregleda). Njihovi muzički spotovi su često bili na listi 40 najpopularnijih video zapisa na youtube-u. Grupa je 2008. godine osvojila slovenačku nagradu za specijalna dostignuća Viktor, nakon što je njihov spot Toto pesme Africa postao viralan. Diskografija:

Ko boš prišla na Bled (1999, Helidon, CD, kaseta)

Pozabi, da se ti mudi (2003). , KD Perpetuum Jazzile, CD)

•Kao … (2004, Gorenje, promo CD)

•Čudna noč (2006, Dallas, CD)

•Afrika (2009, KD Perpetuum Jazzile, CD)

Perpetuum Jazzile Live (2009, ‘Vokal Kstravaganzza 2008’, DVD)

•Vokalna ekstaza (2012, DEAG muzika, CD+DVD)

•Hvala na muzici (2013, Specijalno 30. jubilarno izdanje, CD)

•ŠO, UŽIVO U ARENI (2014, RTV Slovenija, KD Perpetuum) Jazzile, CD, DVD, BLU-RAI)

•Obe strane (2016, samostalno izdanje, dupli CD, LP)

So najlepše pesmi že napisane (2018)

Scroll to Top