unesco-seeklogo

STEREO MC’s

STEREO MC’s

Свет и чувену БРИТ награду освојили су култном песмом „Connected” и обележили музику деведесетих — британска денс и хип хоп група STEREO MC’s долази на Дочек и враћа енергију музике коју сви памтимо. Сарађивали су са Мадоном, Ленијем Кравицом, групом U2, а и даље су једна од највећих сензација британске и светске денс сцене. У Европској престоници културе дочекујемо их у последњој ноћи ове године у посебном визуелном амбијенту.

STEREO MC’s ће наступити 31. децембра у Подграђу на великој сцени, на Тргу Проте Михалџића у 22 часа.

Stereo MC’s је састав који је формиран средином осамдесетих, инспирисан електронском музиком и раним хип-хоп звуком. Своју прву плочу су израдили сами, основавши независну дискографску кућу G Street Records која стоји иза издања многобројних британских хип хоп извођача, а под својим кровом угостили су и америчке извођаче, као што су Jungle Brothers. Убрзо након што су потписали уговор са Island/4th & B’way Records и објавили свој први LP, отиснули су се на опсежну турнеју, стичући репутацију за своје живе наступе на многобројним концертима и фестивалима. Њихов трећи албум Connected, изашао је 1992. године и постао светски хит, а истоимена песма постала је класик.
Након извесног времена, 2015. године, уморни од тога да их велике дискографске куће ограничавају и из љубави према денс музици, одлучили су да се врате својим коренима и упусте се у стварање нове дискографске куће, при чему је настао Connected, испрва као начин да издају своју музику, али и музику других уметника, укључујући Афро хаус, дип хаус и техно, и све варијације ових жанрова. Дистрибуцијом преко Kompakt Records-а из Келна, дискографска кућа значајно је напредовала у последњих неколико година и сада је већ на свом 40. издању. Осим што и даље свирају уживо по турнејама, и уз бројна издања (укључујући сарадњу са Адамом Портом, Anjom Schneider и Terranovom), Rob Birch и Nick Hallam такође негују своју љубав према диџејингу, што је суштински део Connected-а . Посебне вечери ове куће су редовна појава за разне извођаче који су њен део, као што су: David Mayer, Florian Busse, Nandu, Aaaron, Re.You и други.

 

Scroll to Top