unesco-seeklogo

Kulturna stanica Kovilj je smeštena u autentičnom vojvođanskom okruženju, prekoputa rodne kuće Laze Kostića, koji je, pored bogate istorije i tradicije, najveći ponos ovog sela u okolini Novog Sada.

Iako odavno važi za omiljeno mesto meštana i meštanki, kuća u kojoj se nalazi nova kulturna stanica sada postaje mesto savremenih kulturnih narativa i događaja podstaknutih intergeneracijskom saradnjom, kao i dom za kulturno-umetnička društva iz Kovilja i udruženja građana i građanki, koji su i ranije koristili ovaj prostor.

Zahvaljujući amfiteatru i drugim delovima objekta, Kulturna stanica Kovilj postaje nova lokacija za bioskop na otvorenom, letnju pozornicu, književne manifestacije, koncerte i brojne druge programe, te nezaobilazna stanica za sve posetioce na proputovanju Vojvodinom.

U Kulturnoj stanici Kovilj, 13. januara u 19 sati, održaće se Doček 7531 – kulturno-umetnički program Novogodišnja noć, uz novogodišnje pesme i igre sa prostora cele Srbije. Folklorni ansambl Laza Kostić, KUD Vasino kolo i Pevačka grupa Kovilje (dečji hor) upriličiće za doček koji će izgledati onako kako su naše prabake i dedovi dočekivali Novu godinu.

Scroll to Top