unesco-seeklogo

U autentičnom vojvođanskom naselju pored Novog Sada nalazi se Kulturna stanica Rumenka, koja nastavlja i unapređuje dosadašnji rad istoimenog kulturnog centra. Sa novom kulturnom stanicom, Rumenka postaje jedno od najvažnijih mesta za kulturu u Novom Sadu i okolini.

Prvi put se Rumenka pominje i pre Novog Sada, davne 1237. godine. Iako u zaleđu velikog grada, Rumenka ima bogato kulturno i istorijsko nasleđe. Stanovništvo Rumenke je izuzetno etnički raznoliko, što čini i važnu kulturološku odrednicu.

Orijentisana ka svim uzrastima i svim nacionalnim zajednicama koje ovde žive, nova kulturna stanica nastavlja sa promovisanjem kulturnog nasleđa ovog kraja, umetnosti i amaterskog stvaralaštva, uz novu programsku i produkcijsku podršku u okviru mreže kulturnih stanica.

Pravo sa scena najvećih svetskih festivala, pa i one iz kultnog njujorškog paba na kojoj su pevali legendarni Lenard Koen i Doli Parton, stiže bend Kal. Doček 7531. će, u intimnoj atmosferi Kulturne stanice Rumenka, publici otkriti kako zvuči romska muzika s elementima tanga, Bliskog istoka i Jamajke.

Scroll to Top