unesco-seeklogo

Културна станица Руменка

Културна станица Руменка

У аутентичном војвођанском насељу поред Новог Сада налази се Културна станица Руменка, која наставља и унапређује досадашњи рад истоименог културног центра. Са новом културном станицом, Руменка постаје једно од најважнијих места за културу у Новом Саду и околини.

Први пут се Руменка помиње и пре Новог Сада, давне 1237. године. Иако у залеђу великог града, Руменка има богато културно и историјско наслеђе. Становништво Руменке је изузетно етнички разнолико, што чини и важну културолошку одредницу.

Оријентисана ка свим узрастима и свим националним заједницама које овде живе, нова културна станица наставља са промовисањем културног наслеђа овог краја, уметности и аматерског стваралаштва, уз нову програмску и продукцијску подршку у оквиру мреже културних станица.

Право са сцена највећих светских фестивала, па и оне из култног њујоршког паба на којој су певали легендарни Ленард Коен и Доли Партон, стиже бенд Кал. Дочек 7531. ће, 13. јануара у интимној атмосфери Културне станице Руменка, публици открити како звучи ромска музика с елементима танга, Блиског истока и Јамајке.

Scroll to Top