unesco-seeklogo

Studio M

Studio M

Studio M je zaštitni znak Radio Novog Sada i jedan je od prepoznatljivih simbola grada, koji već više od pola veka služi kao multimedijalno stecište brojnih umetnika i umetnica iz zemlje i inostranstva. Iako izgrađen još šezdesetih godina prošlog veka i danas je jedini prostor koji u sebi spaja koncertnu dvoranu i studio za snimanje i prenose.

Studio M je studijsko-koncertna sala koja je, iako su u njemu gostovali mnogi solisti, solistkinje i sastavi, prevashodno namenjena orkestrima matične radijske kuće.

Studio M je arhitektonsko remek-delo Pavla Žilnika, za koju je dobio i Oktobarsku nagradu grada Novog Sada. Gradnja ovog zdanja, zamišljenog kao veliki studio Radio Novog Sada, započeta je 1959. godine, a zvanično je otvoreno na Dan republike i 16. rođendan Radija – 29. novembra 1965. godine.

Spektakularna izložba pod naslovom „Milutin: Vreme i vaseljena” u Studiju M predstavlja svojevrsno putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, kroz multimedijalni spoj digitalnog i analognog umetničkog izraza.

 

Scroll to Top