unesco-seeklogo

Čuveni Vojvođanski Blues Band i Tihomir Pop Asanović, hrvatski džez-rok i fjužn klavijaturista, orguljaš i kompozitor, nastupiće na Brodu Zeppelin u okviru Dočeka u Novom Sadu, 13. januara, od 21 čas. Panonski bluzeri i jedan od najboljih jugoslovenskih klavijaturista svih vremena zaljuljaće nas na Dunavu, na brodu sa najlepšim pogledom na Petrovaradinsku tvrđavu.

Vojvođanski Blues Band, u raznim sastavima, postoji više od pedeset godina, još od davne 1968 godine. Najpoznatiji i najplodniji period benda vezuje se za ime pevača i tekstopisca Dragana Jurišića, nakon čije prerane smrti (2008) bend praktično prestaje da postoji. Krajem 2017. grupa entuzijasta i poštovalaca rada Vojvođanskog Blues Banda, okupljena oko gitariste Atile Šotija, odlučila je da ponovo oživi priču o bendu koji je povlačenjem ostavio prazninu na vojvođanskoj bluz sceni, najpre obeležavanjem pedesetogodišnjice od nastanka sastava, a onda i tako što će prikazati muziku koju je bend svirao u savremenim bluz, džez i rok aranžmanima. Tokom pronalaženja odgovarajućih muzičara za ovaj poduhvat, kroz grupu je prošlo na desetine umetnika iz cele Vojvodine, uključujući i jedan broj onih koji su ranije učestvovali u radu Vojvođanskog Blues Banda.

Uz vojvođanske bluzere nastupiće i Tihomir Pop Asanović, prvi vlasnik Hammond orgulja u tadašnjoj Jugoslaviji i jedan od retkih fanki autora kojeg su uvažavali u zemlji i inostranstvu. U karijeri koja traje više od pola veka, Pop Asanović je sa grupom Time odsvirao „Dnevnik jedne ljubavi“ Josipe Lisac, bio je član benda Septembar i B.P. Convention Boška Petrovića, a objavio je i antologijske albume „Majko zemljo“ i „Pop“, kao i povratnički solo album simboličnog naziva „Povratak prvoj ljubavi“. Asanović je aktivno svirao u Jugoslaviji i kasnije kada je žive u Njujorku gde je sretao i mnoge svetske muzičare kakvi su Zapa, Sinatra, Majkl Džekson i drugi.

Karte za ovaj nastup prodavaće se na ulazu, na Brodu Zeppelin, po ceni od 1000 dinara.

Scroll to Top