unesco-seeklogo

Doček je sutra u Novom Sadu – kapaciteti skoro popunjeni

Doček je sutra u Novom Sadu – kapaciteti skoro popunjeni

Sutra, 13. januara, u Novom Sadu održaće se spektakularni Doček u okviru kojeg će širom grada biti održano više od 40 događaja. Jedinstvena proslava Nove godine po julijanskom kalendaru biće još jedno uzbudljivo audio-vizuelno putovanje za sve Novosađane i Novosađanke, ali i sve goste koji 13. januar planiraju da provedu u Srpskoj Atini.

Zahvaljujući velikom interesovanju za Doček 13. januara većina nastupa je rasprodata, ali za nekoliko koncerata još uvek možete obezbediti ulaznice. Karte se i dalje prodaju na svim Gigs Tix prodajnim mestima, kao i online na njihovom sajtu za sledeće nastupe: Konstrakta i Zemlja gruva očekuju vas u Srpskom narodnom pozorištu, Shortparis u Fabrici, Haelos u Pozorištu mladih, ABOP u Radničkom domu, Ke Ma i Šihan Vang uz Silk & Wind duo u Novosadskom poozorištu, a Sana Garić u Kulturnoj stanici Svilara.

Za pojedine koncerte prodaja karata će se obavljati i na samom ulazu, ukoliko se pre toga ne rasprodaju: ABOP, Sana Garić, Shortparis, Konstrakta i Zemlja gruva i Haelos. Zbog velikog interesovanja, za tri nastupa je obezbeđen vrlo ograničen broj dodatnih ulaznica, koje će se takođe prodavati na ulazu: Sevdaliza, YU grupa i Divanhana. Ulaz na sve događaje na svim lokacijama, kao i prodaja karata na ulazu za pojedine koncerata, otpočeće sat vremena pre početka nastupa.

Rekordnom brzinom rasprodate su ulaznice za nastupe novosadskog di-džeja, producenta i muzičkog Maverika Space Motion & Tribe u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, uz Undercatt, još jedno veliko ime svetske elektronske scene, kao i za jednog od najvećih džez pijanista današnjice Tigrana Hamasyana u Gradskoj koncertnoj dvorani, Đorđe David i Ivana Peters u Kulturnoj stanici Barka, afričke R’n’B princeze Nneke u Sinagogi, pevačice čiji glas ruši granice i puni velike sale Tijane Bogićević u Kulturnom centru Novog Sada, kao i za koncerte holandske muzičke dive Sevdalize u Srpskom narodnom pozorištu, jednog od najpriznatijih evropskih world music violinista Lajka Feliksa u Reformatorskoj crkvi, najboljeg džez benda iz Srbije EYOT u Kulturnoj stanici Eđšeg, svetski poznatog sastava Divanhana u Gimnaziji „Laza Kostić”, pevačice duhovne i etno muzike Danice Crnogorčević u Srpskom narodnom pozorištu i legendarne YU grupe u svečanoj sali kompanije NIS. Podršku tom programu na Dočeku pružila je kompanija NIS.

U okviru Dočeka 13. januara u Kulturnoj stanici Bukovac program za decu prirediće Udruženje umetnika Visoko C, a tamo će nastupiti i sjajne devojke koje čine tamburaški sastav La Banda. Fuziju zvukova u Kulturnu stanicu Rumenka donosi bend Kal, dok će poseban umetnički program prirediti lokalne organizacije u novootvorenoj Kulturnoj stanici Kovilj. Ulaz na njihove nastupe biće slobodan.

Deo Dočeka biće i programi u kultnim novosadskim kafićima, pa nas tako očekuje nastup di-džeja Marka Nastića, makedonskog sastava Dope Kukjata, kojem se pridružuju lokalni reperi Kene Beri i Zicer, a tu su i bend Gazorpazorp, sastav Šlagvort i mnogi drugi.

Foto: Vladimir Veličković

Scroll to Top