unesco-seeklogo

Почела продаја улазница за програме у оквиру прославе Дочека 7527. 

Почела продаја улазница за програме у оквиру прославе Дочека 7527. 

Обавешавамо вас да од данас, 31. децембра почиње продаја карата за концерте који ће се одвијати 13. јануара, у склопу Дočeka 7527. а који ће бити реализовани у вечерњим сатима, искључиво у затвореним просторима, широм града на више од 40 локација.

Део програма за Дoček биће бесплатан и отворен за све посетиоце, док је за остале догађаје од данас у продајној мрежи Гигс Тикс доступан врло ограничен број улазница по промотивним ценама.

Нови Сад ће током једне вечери угостити европска имена разноликих музичких праваца, те ће тако 13. јануара класична и духовна музика, рок, електронска, поп, панк, реге, хип хоп и „world music“ употпунити прославу другог Дočekа у граду и оправдати епитет јединственог концепта по којем је Нови Сад препознатљив.

Будућа Европска престоница културе представиће највеће виртуозе виолине данашњице. Роман Симоновић, солиста Лондонске филхармоније наступаће у Синагоги, док ће чувени Роби Лакатош у Српском народном позоришту представити најзначајније импровизације у којима комбинује џез, класичну музику и мађарску ромску музику. У најстаријем националном театру најмлађима ће премијерно бити изведена опера за децу „Баш челик”, према мотивима једне од најпознатијих српских бајки, а трупи „Високо Ц” прикључиће се и глумица Јована Балашевић.

Партибрејкерси, бенд који већ готово 40 година живи на српској сцени, заједно са Ритмом нереда, који слави 30 година постојања наступиће у малој сали Спенса. Придружиће се им се и састав који стиже из Атине, Planet of Zeus, ког карактеришу електронски звук и енергични наступи, а који је тренутно један од водећих бендова у Грчкој.

На репертоару Дочека 7527. наћи ће се и име диве моћног гласа Лене Ковачевић, миљенице домаће публике, док ће Сана Гарић, талентована уметница сугестивног женског вокала, у Културном центру Новог Сада, допрети у душе публике, носећи је у ванвременске просторе. Сцена Новосадског позоришта биће резервисана за Ђорђа Миљеновића (Скај Виклер), Шамрок бар угостиће „Немесис“ – женски деатх метал бенд, док ће „Битипатиби“ у препознатљивом инди маниру одушевити публику у Културном центру Новог Сада.

Ове године, електронску експерименталну музику представљају Second dream: Sloxxx b2b Benjamin Fehr (Немачка), док ће новосадској публици на „Back to the roots“ забави представити велике светске тренс звезде: лајв ектови Etnica & Pleiadians (Италија/Шпанија), као и Е-мантра (Румунија) и DJ Adept (Русија).

Препознатљиве војвођанске хитове Банета Крстића и Гаравог сокака слушаћемо у малој Сали Српског народног позоришта, док ће у Мађарском културном центру „Петефи Шандор“ наступити легендарно „Атомско склониште“.

Новим Садом пронеће се и реге ритам јер ће чувени Дел Арно Бенд наступити такође у склопу Дoček 7527. у Студију М. Истим поводом, публици ће најлепше жеље пожелети и један од најбољих београдских бендова Земља грува који ће наступити у културној станици Свилара.

Овим поводом, слушаћемо и концерт духовне хорске музике „Изнад истока и запада“ специфичном по комбинацији духовних текстова и рок аранжмана, а уживаћемо и уз Сању Илића и Балканику који ће наступити у Позоришту младих. Уз Кабаре Бре и њихов циркуски перформанс на Спенсу, и уз још много уметника који ће употпунити прославу, ово је само део програма који нас 13. јануара у Новом Саду чека на Дочеку 7527. године.

Оба дочека будући су термини церемонија свечаног отварања и затварања 2021. године, године у којој Нови Сад носи титулу Европске престонице културе.

 

Scroll to Top