unesco-seeklogo

Дочек 7528. представља нова имена за 13. јануар

Дочек 7528. представља нова имена за 13. јануар

Романтичне шансоне, легендарне поп-рок песме, афро-соул и етно ритмови, хармоника и бандонеон, али и најстарији дечији хор и визуелни перформанси – нови су програми које нуди јединствени концепт Дочека 7528 у Новом Саду.

Слободан Тркуља, светски признати мулти-инструменталиста, композитор и певач, уз клавирску пратњу изводиће романтичне шансоне, легендарне романсе, џез и љубавне песме у Великој сали НИС-а 13. јануара од 19 часова и тако повести публику на незаборавно музичко путовање. Слободану, који свира више од 15 инструмената и један је од најлепших мушких гласова Балкана, придружиће се и Новосадски дамски хор.

Један од најзначајнијих српских уметника на хармоници и бандонеону, чије наступе су аустријски критичари описали као еруптивне и инвентивне, Бранко Џиновић, представиће се новосадској публици у оквиру Дочека 7528 у Галерији Матице српске. Први хармоникаш са докторатом из извођачких студија које је завршио на Универзитету у Торонту приредиће незабораван наступ рафинирано владајући инструментом, уз одличну технику и слух за звучни колорит композиција. За његов наступ улазнице неће бити потребне, јер је улаз слободан.

Беби Дол, култна певачица која је обележила поп-рок епоху бивше Југославије, једна од најупечатљивијих појава српске музичке сцене позната по специфичном гласу, наступиће 13. јануара у културној станици Еђшег, у оквиру Дочека 7528. Њена каријера дуга је скоро четири деценије и обележили су је небројени наступи и хитови који су остали актуелни до данас.

Дочек 7528. у Новом Саду обележиће и афро-соул и етно ритмови које доноси Осјечанка Аклеа Неон, путујућа музичарка и кантауторка. У медијима је позната као вила ритма и бита, што се јасно види у њеном препознатљивом стилу и песмама које се крећу негде између реге ритмова и нежних љубавних мелодија. Сјајна млада нада наступиће у Културном центру Новог Сада, 13. јануара, пре панчевачког двојца Љубичице. Улаз за њен наступ је бесплатан.

Scroll to Top