unesco-seeklogo

Даница Црногорчевић

Даница Црногорчевић

Наступ Данице Црногорчевић у оквиру Дочекa 7531. је распродат!

Улазнице за друге аудио-визуелне догађаје, који ће се 13. јануара одржавати широм града, у оквиру програма Дочек 7531, продају се online, као и у целокупној Gigs Tix продајној мрежи. Набавите улазнице на време и по нижим ценама!

Даница Црногорчевић, највећа регионална звезда духовне и етно музике, први пут наступа на новосадском Дочеку за српску Нову годину! Ово је прилика да искусимо непоновљиви аудио-визуелни угођај на великој сцени Српског народног позоришта, видимо се у 19 часова! Уз њен наступ имаћемо прилику да уживамо и у видео-радовима пегионалног аудио-визуелног уметника Петра Билбије.

Почела је да се занима за духовну музику веома рано, још као ученица у основној школи на часовима веронауке у Улцињу. Духовном и етно музиком је почела озбиљније да се бави у средњој школи, посебно након завршене Средње музичке школе у Београду.  Две године за редом освајала је специјално прво место као солисткиња на државном такмичењу „Златна сирена“ у Београду. Када се преселила у Бар крајем 2009. наставила је да негује свој музички таленат у хору Antivari musica под диригентском палицом проф. мр Мира Крушчића, и као чланица етно групе ЗОРА.

Први соло албум духовне музике под насловом „Господе, дођи“ са 11 песама објавила је 2018. уз подршку и благослов манастира Острог. Њена песма „Весели се српски роде“ која је објављена на Видовдан 2020. постала је незванична химна и симбол историјских литија за одбрану православних светиња у Црној Гори. Наступала је на бројним фестивалима духовне и етно музике широм Европе. Заједно са својим супругом, ђаконом Иваном Црногорчевићем, оснивач је Фондације „Весели се српски роде“. У лето 2020. објавила је песму „Православље Црном Гором блиста“ коју је урадила заједно са супругом Иваном.

Улазнице по промотивној цени можете купити online, као и у целокупној Gigs Tix продајној мрежи.

 

Scroll to Top