unesco-seeklogo

Културна станица Ковиљ

Културна станица Ковиљ

Културна станица Ковиљ је смештена у аутентичном војвођанском окружењу, прекопута родне куће Лазе Костића, који је, поред богате историје и традиције, највећи понос овог села у околини Новог Сада.

Иако одавно важи за омиљено место мештана и мештанки, кућа у којој се налази нова културна станица сада постаје место савремених културних наратива и догађаја подстакнутих интергенерацијском сарадњом, као и дом за културно-уметничка друштва из Ковиља и удружења грађана и грађанки, који су и раније користили овај простор.

Захваљујући амфитеатру и другим деловима објекта, Културна станица Ковиљ постаје нова локација за биоскоп на отвореном, летњу позорницу, књижевне манифестације, концерте и бројне друге програме, те незаобилазна станица за све посетиоце на пропутовању Војводином.

У Културној станици Ковиљ, 13. јануара у 19 сати, одржаће се Дочек 7531 – културно-уметнички програм Новогодишња ноћ, уз новогодишње песме и игре са простора целе Србије. Фолклорни ансамбл Лаза Костић, КУД Васино коло и Певачка група Ковиље (дечји хор) уприличиће за дочек који ће изгледати онако како су наше прабаке и дедови дочекивали Нову годину.

Scroll to Top