unesco-seeklogo

На Дочеку 13. јануара нови електро догађај у Музеју савремене уметности Војводине

На Дочеку 13. јануара нови електро догађај у Музеју савремене уметности Војводине

Новосадски ди-џеј, продуцент и музички маверик Space Motion, један од најугледнијих и најтраженијих уметника на електронској сцени данашњице наступиће на Дочеку у Новом Саду и то уз Undercatt, још једно велико име електронске сцене.

Динамични и разнолики сетови Space Motion & Tribe биће део музичког програма 13. јануара од 22 сата у којем ће уживати новосадска публика у Музеју савремене уметности Војводине, који ће угостити поштоваоце техна и хауса по узору на светски тренд спајања оваквих простора и електронске музике.

Улазнице за спектакуларан програм Space Motion & Tribe већ су у продаји online, као и у целокупној Gigs Tix продајној мрежи.

Space Motion је скоро две деценије присутан на домаћој сцени, а последњих година његове журке су обишле свет – од Ибице, преко Делхија, Дубаија, Бејрута, Париза, до незаборавних афтера на новосадском Exitu, што обећава одличан провод 13. јануара у простору који чува модерне тековине домаће уметности. Велики је допринос Space Motionа када је реч о електроснкој музици, о чему говоре чињенице да доминира светским најугледнијим плејлистама, каналима за стримовање, листама за преузимање музике и листама подршке ди-џејевима у последњих неколико година, завређујући подршку неких од водећих светских имена у melodic techno, progressive, trance и tech house жанровима, са својим непогрешивим врхунским бравурама. Невероватна енергија и продукција Space Motionа донеле су му међународно признање међу водећим музичким утицајним личностима, али и међу глобалном клупском заједницом, јер управо својом интерпретацијом настоји да уведе нови талас андерграунд музике, остављајући своје верне фанове, пратиоце, колеге и критичаре да жељно ишчекују његов следећи потез. Уз њега ће, у оквиру програма Space Motion & Tribe, наступити и Undercatt који је наступао на једном од највећих музичких фестивала електронске музике Tomorrowland и који је 2014. постао део Соломунове Diynamic породице.

Поред програма Space Motion & Tribe, на Дочеку 13. јануара наступиће и овогодишња представница Србије на Евровизији, Констракта, уз бенд Земља грува, који стижу у Српско народно позориште. Рок звук, свако на свој јединствен начин доносе Shortparis у Фабрици, звезде из Лондона Haelos у Позоришту младих, Сана Гарић у Културној станици Свилара и Ђорђе Давид и Ивана Петерс у Културној станици Барка. Виртуози класичне музике Ке Ма и Шихан Ванг, уз Silk & Wind дуо, одржаће концерт у Новосадском позоришту, а најбољи џез бенд из Србије EYOT у Културну станицу Еђшег. У Радничком дому наступиће хрватски лајв техно састав ABOP, док нас у Српском народном позоришту очекује наступ наше најпознатије певачице духовне и етно музике Данице Црногорчевић.

Већ су распродате улазнице за наступ једног од највећих џез пијаниста данашњице Tigrana Hamasyana у Градској концертној дворани, афричке R’n’B принцезе Nnekе у Синагоги, једног од најпризнатијих европских world music виолиниста Лајкa Феликсa у Реформаторској цркви, певачице чији глас руши границе и пуни велике сале Тијанe Богићевић у Културном центру Новог Сада, као и за концерте холандске музичке диве Севдализе у Српском народном позоришту, светски познатог састава Divanhana у Гимназији „Лаза Костић” и легендарне YU групe у unplugged издању у свечаној сали компаније НИС. Подршку том програму на Дочеку пружила је компанија НИС.

У оквиру Дочека 13. јануара у Културној станици Буковац програм за децу приредиће Удружење уметника Високо Ц, а тамо ће наступити и сјајне девојке које чине тамбурашки састав La Banda. Фузију звукова у Културну станицу Руменка доноси бенд Кал, док ће посебан уметнички програм приредити локалне организације у новоотвореној Културној станици Ковиљ. Улаз на њихове наступе биће слободан.

Фото: М. Edge, Промо

Scroll to Top