unesco-seeklogo

Doček

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Jedinstveni audio-vizuelni doživljaj za Doček u Novom Sadu

Dve Nove godine. Dva kalendara. Dva pisma. Dva koncepta.

Doček 2023. i Doček 7531. godine u Novom Sadu povezuju dva računanja vremena, spajaju vizuelnu umetnost i muziku, podižu kapacitete lokalne umetničke scene i slave jedinstvo različitosti Evropske prestonice kulture za 2022. godinu.

Spajanje vizuelne umetnosti i muzike, kao univerzalnih jezika koje svi razumemo, izdvaja Doček, a samim tim i Novi Sad kao grad koji će Novosađanima i Novosađankama, kao i gostima i gošćama grada pružiti jedinstveni audio-vizuelni doživljaj, kako 31. decembra, tako i 13. januara.

Vizuelni umetnici i umetnice pobrinuće se za vizuelne identitete i scenske efekte koji će pružiti novo iskustvo uživanja na nastupima domaćih, regionalnih i svetskih zvezda, najrazličitijih žanrova: Tigran Hamasyn, Sevdaliza, Kosheen, Shortparis, Lajko Feliks, Stereo MC’s, Ke Ma i Šihan Vang, Haelos, Nneka, Biesmans, Yu grupa, Repetitor, Obojeni program, Danica Crnogorčević, Perpetuum Jazzile, Divanhana, Eyot, Sana Garić, ABOP, Tijana Bogićević, Monohrom, Kal i drugi.

Doček je, uz Kaleidoskop kulture, Novom Sadu doneo Nagradu za najbolji evropski trend brend u oblasti kulture, u novembru 2021. godine, u Drezdenu.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=“4741″ img_size=“full“][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top