Културна станица Барка

Смештена на ободу града, у крају Слане баре, Видовданског насеља и Клисе, Културна станица Барка је ново место за културу у Новом Саду.

Као један од већих инфраструктурних подухвата у оквиру пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе”, Културна станица Барка доприноси томе да суграђани и суграђанке доживе овај крај као нови центар дешавања и атрактивну локацију са бројним културним догађајима. Са просторима за боравак уметника и уметница у резиденцији, Културна станица Барка има велики потенцијал да се позиционира и на регионалној културној сцени. Односи центар-периферија, укљученост-искљученост из заједнице и емиграције као карактеристичне за Нови Сад, неке су од најважнијих идентитетских одредница Барке.

У склопу културне станице налази се огранак Градске библиотеке и месна заједница Слана бара. Такође, поред сале погодне за савремено позориште, перформансе, концерте и разне друге догађаје, постоји и велико двориште које пружа могућности организације догађаја и на отвореном.

У једноставном и функционалном простору Барке, на модеран и интерактиван начин, презентује се културно наслеђе овог краја и приближава се богатство разноликости његовог становништва.

Два легендарна вокала домаће поп и хард рок сцене, након више него успешне сарадње на синглу „Где си?”, првог онлајн концерта у карантину и живих заједничких наступа широм региона, Ђорђе Давид и Ивана Петерс приређују вече за памћење у КС Барка, 13. јануара на Дочеку 7531.