unesco-seeklogo

Kulturna stanica Barka

Kulturna stanica Barka

Smeštena na obodu grada, u kraju Slane bare, Vidovdanskog naselja i Klise, Kulturna stanica Barka je novo mesto za kulturu u Novom Sadu.

Kao jedan od većih infrastrukturnih poduhvata u okviru projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, Kulturna stanica Barka doprinosi tome da sugrađani i sugrađanke dožive ovaj kraj kao novi centar dešavanja i atraktivnu lokaciju sa brojnim kulturnim događajima. Sa prostorima za boravak umetnika i umetnica u rezidenciji, Kulturna stanica Barka ima veliki potencijal da se pozicionira i na regionalnoj kulturnoj sceni. Odnosi centar-periferija, uključenost-isključenost iz zajednice i emigracije kao karakteristične za Novi Sad, neke su od najvažnijih identitetskih odrednica Barke.

U sklopu kulturne stanice nalazi se ogranak Gradske biblioteke i mesna zajednica Slana bara. Takođe, pored sale pogodne za savremeno pozorište, performanse, koncerte i razne druge događaje, postoji i veliko dvorište koje pruža mogućnosti organizacije događaja i na otvorenom.

U jednostavnom i funkcionalnom prostoru Barke, na moderan i interaktivan način, prezentuje se kulturno nasleđe ovog kraja i približava se bogatstvo raznolikosti njegovog stanovništva.

Dva legendarna vokala domaće pop i hard rok scene, nakon više nego uspešne saradnje na singlu „Gde si?”, prvog onlajn koncerta u karantinu i živih zajedničkih nastupa širom regiona, Đorđe David i Ivana Peters priređuju veče za pamćenje u KS Barka, 13. januara, na Dočeku 7531.

Scroll to Top