Студио М

Студио М је заштитни знак Радио Новог Сада и један је од препознатљивих симбола града, који већ више од пола века служи као мултимедијално стециште бројних уметника и уметница из земље и иностранства. Иако изграђен још шездесетих година прошлог века и данас је једини простор који у себи спаја концертну дворану и студио за снимање и преносе.

Студио М је студијско-концертна сала која је, иако су у њему гостовали многи солисти, солисткиње и састави, превасходно намењена оркестрима матичне радијске куће.

Студио М је архитектонско ремек-дело Павла Жилника, за коју је добио и Октобарску награду града Новог Сада. Градња овог здања, замишљеног као велики студио Радио Новог Сада, започета је 1959. године, а званично је отворено на Дан републике и 16. рођендан Радија – 29. новембра 1965. године.

Спектакуларна изложба под насловом „Милутин: Време и васељена” у Студију М представља својеврсно путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, кроз мултимедијални спој дигиталног и аналогног уметничког израза.