unesco-seeklogo

USLOVI KORIŠĆENJA

Poslednji put ažurirano i važi od 26.11.2021.

 

Dobro došli u Uslove korišćenja!

 

Naš sajt, koji se nalazi na adresi https://docekns.rs/en/home/  je u vlasništvu Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“, sa sedištem na adresi Trg slobode 3, Novi Sad, Republika Srbija, CIN 28829922, TIN 109849130.

Sledeći Uslovi korišćenja, zajedno sa našom Politikom privatnosti i Politikom o kolačićima, predstavljaju pravno obavezujući ugovor koji se primenjuje na vas kao korisnika, kada pristupite našem veb-sajtu ili ga koristite.

U slučaju da se ne slažete sa bilo kojim sadržajem u nastavku, molimo vas da odmah prestanete da koristite naš veb-sajt.

Za više informacija o tome kako obrađujemo vaše lične podatke, pogledajte našu Politiku privatnosti i Politiku kolačića.

 

 1. Definisani pojmovi
 2. Intelektualna svojina
 3. Veb-sajt trećih strana
 4. Naše ime i logo
 5. Odricanje od odgovornosti
 6. Izmene veb-sajta i Uslova korišćenja
 7. Njuzleter
 8. Odvojivost i ceo sporazum
 9. Primenljivo pravo i rešavanje sporova
 10. Kontaktirajte nas

 

 1. Definisani pojmovi

U Ugovoru će navedeni izrazi imati sledeće značenje:

 

Izraz Značenje
Ugovor Ugovor u vezi sa korišćenjem veb-sajta, koji se odnosi na vas, sastoji se od ovih Uslova korišćenja, Politike privatnosti i Politike kolačića.
Politika kolačića Dokument koji objašnjava šta su kolačići, koju vrstu kolačića koristimo i kako možete da upravljate njima. Politika kolačića je sastavni deo Politike privatnosti i Uslova korišćenja, a više o tome možete pročitati ovde.
Pravila o privatnosti Dokument koji objašnjava kako prikupljamo, delimo i koristimo vaše lične podatke, kao i kako možete da ostvarite prava koja imate kao subjekt podataka. Politika privatnosti je dostupna na našem veb-sajtu i možete ga posetiti klikom ovde.
Veb-sajt treće strane Eksterni veb-sajt – bilo koji veb-sajt na koji se upućuje ili pristupa preko veb-sajta, a koji je u vlasništvu drugog pravnog ili fizičkog lica.
Veb-sajt Veb-sajt u vlasništvu Fondacije, koji se nalazi na https://docekns.rs/en/home/
Mi/naša/Fondacija

 

 

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“, sa sedištem na adresi Trg slobode 3, Novi Sad, Republika Srbija, CIN 28829922, TIN 109849130.

 

Ti/tvoj Svaka osoba koja ima pristup ili koristi naš veb-sajt.

 

 1. Intelektualna svojina

Veb-sajt i njegov ceo sadržaj, koji uključuje tekst, grafiku, logotipe, ikone, slike, audio klipove, itd., vlasništvo je i zaštićeno je od nas ili treće strane koja nam je dala pravo na korišćenje takvog sadržaja.

Osim ako izričito ne izjavimo drugačije u našim Uslovima korišćenja ili Politici privatnosti, svi materijali na veb-sajtu zaštićeni su pravima intelektualne svojine (autorska prava, žigovi, itd.). Strogo je zabranjeno korišćenje, kopiranje ili preuzimanje bilo kog materijala sa našeg veb-sajta, u potpunosti ili delimično, bez našeg izričitog prethodnog pristanka.

Svako neovlašćeno korišćenje, bez dozvole Fondacije, smatraće se kršenjem prava intelektualne svojine, a mi ćemo preduzeti sve pravne postupke da zaštitimo svoja prava intelektualne svojine odmah po saznanju za takvo kršenje.

Zadržavamo sva prava intelektualne svojine koja nisu izričito data u ovim Uslovima korišćenja ili Politici privatnosti.

 

 1. Veb-sajtovi treće strane

 

Naš veb-sajt može da sadrži veze ka veb-sajtovima trećih strana. Veb-sajtovi trećih strana mogu imati sopstvene uslove korišćenja i politike privatnosti, koje se mogu značajno razlikovati od onih koje se primenjuju na naš veb-sajt. Nemamo kontrolu nad veb-sajtovima trećih strana i ne snosimo nikakvu odgovornost ni za dostupnost tih veb-sajtova niti za uslove korišćenja i politike privatnosti koji se primenjuju na njihove posetioce i korisnike.  

Ne snosimo odgovornost za bilo kakve informacije koje potiču od drugog provajdera kojima se pristupa preko veze na našem veb-sajtu.

Činjenica da su veze ka veb-sajtu treće strane postavljene na naš veb-sajt ni na koji način ne znači da preporučujemo ili odobravamo usluge ili proizvode koji se nude preko takvih veb-sajtova.

 

 1. Naše ime i logo

 

Mi smo jedini vlasnik našeg logotipa i zadržavamo pravo da zabranimo njegovu upotrebu bilo kojoj trećoj strani.

Naše ime i logo se ne smeju koristiti bez našeg prethodnog pismenog pristanka osim ako takva upotreba nije izričito dozvoljena našim Uslovima korišćenja i Politikom privatnosti.

 

 1. Odricanje od odgovornosti

 

Sve informacije i drugi sadržaj uključeni ili na drugi način dostupni preko našeg veb-sajta daju se na osnovu „kao što je“ i „kako je dostupno“, besplatno i samo u informativne svrhe.

Trudimo se da osiguramo da su sve informacije koje smo dali tačne u vreme objavljivanja. Međutim, na takve informacije se nećemo pouzdati i ne garantujemo njihovu tačnost, blagovremenost, potpunost, učinak ili prikladnost za određenu svrhu. Ne prihvatamo nikakvu odgovornost za bilo kakvu grešku, propust, netačnost ili bilo koju drugu štetu koja proističe iz korišćenja informacija i drugog sadržaja dostupnog na našem veb-sajtu.

Ne garantujemo da će veb-sajt ili bilo koja informacija i sadržaj na njemu biti neprekidan ili bez grešaka ili da će sve postojeće nepravilnosti biti ispravljene. Isključuje se svaka odgovornost koja proizilazi iz ili se odnosi na korišćenje informacija i sadržaja veb-sajta, ili bilo koje veze koje se nalaze na našem veb-sajtu.

U slučaju da vam je potreban savet ili usluge o određenoj stvari, možete nas kontaktirati direktno slanjem upita na našu opštu kontakt mejl adresu: docek@ns2022.rs, ili putem kontakt forme dostupne na sajtu.

 

 1. Izmene veb-sajta i Uslova korišćenja

 

Fondacija zadržava pravo da s vremena na vreme ažurira naš veb-sajt bez obaveštavanja o tome. Promene mogu uključivati izmene sadržaja, ukidanje ili povlačenje bilo kog dela veb-sajta. Stoga, u tim situacijama, naš veb-sajt može biti privremeno nedostupan za korišćenje.

Povremeno pregledajte naše Uslove korišćenja. Sve promene stupaju na snagu nakon objavljivanja na našem veb-sajtu. Trenutnu verziju naših Uslova korišćenja možete pregledati klikom na dugme „Uslovi korišćenja“ koje se nalazi u podnožju našeg veb-sajta. Ako nastavite sa korišćenjem veb-sajta nakon izvršenja bilo kakve takve promene, smatraće se da ste prihvatili promene.

U slučaju da se ne slažete sa bilo kojom izmenom Ugovora, odmah prestanite da koristite ovaj veb-sajt.

 1. Njuzleter

 

Možete se prijaviti na naš njuzleter tako što ćete uneti svoju adresu e-pošte u polje za njuzleter, koje se nalazi na dnu naše početne stranice. Nećemo vas uključiti na našu listu e-pošte osim ako za to nemamo vašu izričitu saglasnost.

Ako odlučite da se pretplatite na naš njuzleter, mi ćemo prikupljati vaše lične podatke u skladu sa našom Politikom privatnosti.

U svakom trenutku možete povući svoju saglasnost i otkazati pretplatu na njuzleter, prateći uputstva koja se nalaze na kraju bilo kog imejla koji ste primili od nas kao deo našeg njuzletera. Imajte na umu da će u slučaju da otkažete pretplatu, vaši lični podaci biti izbrisani u skladu sa našom Politikom privatnosti.

 

 1. Odvojivost i ceo sporazum

 

Odvojivost

Ako bilo koji nadležan sud utvrdi da je bilo koja odredba Ugovora nevažeća, to neće uticati na valjanost preostalih odredbi Ugovora, koje ostaju na punoj snazi i dejstvu.

U slučaju da bilo koja odredba ovog Ugovora krši bilo koje obavezno pravilo važećeg zakona, što dovodi do toga da takva odredba postaje ništavna, smatraće se da je odredba izmenjena, u tom konkretnom pogledu u kojoj je ništavna, tako da je u skladu sa zakonom. Takve izmene i dopune će zadržati što je više moguće svog prvobitnog značenja, a njihovo proširenje će biti ograničeno na minimum neophodan da bi Sporazum bio validan.

 

Ceo sporazum

Ovaj Ugovor, uključujući sve eventualne izmene i dopune, predstavlja ceo sporazum između vas i Fondacije u vezi sa predmetom ovog Ugovora i zamenjuje sve prethodne pismene ili usmene sporazume i sporazume između vas i Fondacije.

U slučaju neslaganja između odredbi ovog Ugovora i bilo kakvog razumevanja, izjave, predstavljanja, informacija, sadržaja dostupnog na našem veb-sajtu ili drugih podataka sadržanih u bilo kom drugom materijalu i prepisci između vas i Fondacije, ovaj Ugovor će imati prednost.

 

 1. Primenljivo pravo i rešavanje sporova

 

Ovaj Ugovor i svako pitanje ili spor koji proizilazi iz ili je u vezi sa predmetom Ugovora će se regulisati, tumačiti i sprovoditi u skladu sa zakonima Republike Srbije, isključujući pravila sukoba zakona.

Sve sporove koji proizilaze iz ovog Ugovora rešavaće nadležni sud u sedištu vlasnika veb-sajta.

 

 1. Kontaktirajte nas

 

U slučaju da imate pitanja u vezi sa našim veb-sajtom, kontaktirajte nas putem naše opšte kontakt mejl adrese: docek@ns2022.rs, ili pošaljite upit preko naše kontakt forme.

Kliknite ovde da preuzmete kopiju naših Uslova korišćenja.

Scroll to Top