unesco-seeklogo

Džez veče uvod u Dve.Nove

Džez veče uvod u Dve.Nove

Novi Sad u godini kada je postao Evropska prestonica kulture 2021. i Omladinska prestonica Evrope 2019. godine prvi put će biti domaćin festivalskog novogodišnjeg programa koji za doček 2017. godine priprema tim „Novi Sad 2021“.

Novi koncept proslave novogodišnjih i božićnih praznika pod nazivom „Dve.Nove“ tokom četiri dana, na četiri gradske lokacije – Trgu slobode, Trgu republike, Dunavskom parku i Studiju M – predstaviće više od 100 izvođača najrazličitijih muzičkih žanrova, od muzike za decu, popa, roka, džeza do klasične i filmske muzike.

Novosadski Trg republike, mesto na kojem će biti otvoren festival Dve.Nove, predstaviće izuzetno bogat i raznovrsan trodnevni program. Među prvima koji će nastupiti 30. decembra je Milena Jančurić, mlada Novosađanka, flautistkinja sa diplomom prestižnog Berkli univerziteta.

Milena Jančurić ističe da se raduje novom konceptu dočeka Nove godine.

– Prvi razlog je činjenice da festivalski koncept proslave omogućava da svako, na osnovu ličnog ukusa i senzibiliteta, može da pronađe nešto za sebe. Jako je važno što će novosadski muzičari i grupe imati priliku da se predstave svojim sugrađanima Ujedno, organizovanjem dočeka na više lokacija „ceo grad slavi“. Bila sam u prilici da takav koncept novogodišnje proslave doživim u nekoliko evropskih gradova, tako da mogu reći da je ovogodišnji program dočeka Nove godine u Novom Sadu na svetskom nivou – kazala je Milena Jančurić.

Najavljujući šta Milena Jančurić group priprema za (pred)novogodišnji nastup na Trgu republike, Milena kaže da ona i njeni muzičari generalno izvode njene kompozicije.

– Pošto su moje kompozicije, iskreno, uglavnom sentimentalnog zvuka odlučili smo se da zbog „novogodišnjeg duha“ i nastupa na otvorenom u program uvrstimo i neke poznatije džez numere čiji su aranžmani u novogodišnjem i božićnjem raspoloženju i na taj način uveselimo publiku, dakle pripremamo jedan Novogodišnji džez-star program – najavila je Milena Jančurić.

Scroll to Top