unesco-seeklogo

Najmlađi Novosađani ispraćaju 2016. godinu uz operu Crvenkapa i Deda Mraz

Najmlađi Novosađani ispraćaju 2016. godinu uz operu Crvenkapa i Deda Mraz

Doček 2017. godine u Novom Sadu ostaće upamćen kao premijerno organizovan festivalski koncept ispraćaja stare i dočeka Nove godine pod zajedničkim nazivom „Dve.Nove“. Takođe, premijerno će u delu programa Dečje Nove godine u Dunavskom parku biti izvedena dečja opera na otvorenom.

Udruženje „Visoko C“ koje čine osam operskih pevača, među kojima su i članovi Opere Srpskog narodnog pozorišta i vokalni pedagozi sa Akademije i muzičkih srednjih škola, i jedan pijanista u subotu, 31. decembra, izvešće operu za decu Crvenkapa.

Program Dečje nove godine počinje u 10 časova i trajaće sve do podneva, kada će za najmlađe biti upriličen „doček“ 2017.

Branislav Cvijić, član Opere Srpskog narodnog pozorišta i, naravno, Udruženja „Visoko C“, kaže da je opera Crvenkapa za ovu priliku, novogodišnje izvođenje u Dunavskom parku, upotpunjena i Deda Mrazom.

– Predstava je prepuna pevanja, muzike, igranja, šale, lepih kostima. Biće to prava, klasična operska predstava, ali opet nešto potpuno novo prilagođeno deci do 3 do 11 godina. Verujem da će se naši najmlađi sugrađani lepo provesti i da će im ova predstava puno značiti u sazrevanju i stvaranju kvalitetnog muzičkog ukusa – naglasio je Cvijić.

Udruženje „Visoko C“ ima četiri projekta operskih predstava za decu, a Crvenkapa, izvedena više od 300 puta, jedan je od njih. Kako ističe Cvijić, mališani su ove operske predstave prihvatili iznad svih očekivanja, što samo potvrđuje da su deca željna kvalitetnih izvođenja, bilo da su u pitanju pozorišne, bilo operske predstave.

Komentarišući festivalski program „Dve.Nove“ koji je pripremio tim „Novi Sad 2021“, Cvijić smatra da je velika stvar za Novi Sad da podržava projekte koji će decu učiti kulturi življenja i prepoznavanju kvaliteta i pravih vrednosti.

Bajkoviti doček Dečje Nove godine, 31. decembra, u Dunavskom parku, počinje u ranim prepodnevnim časovima. Kako je planirano mališane će u „Ledenoj šumi“, pored Udruženja „Visoko C“ i operske predstave Crvenkapa i Deda Mraz, zabavljati i Branimir Rosić, dečji hor „Zvončići“, muzički programi radionice „Do re mi“ i škole muzike „Melodies“, predstaviće se „Haos animatori“ i brojni drugi izvođači, a sve uz raznovrsne zabavne sadržaje. Upravo će mališani i prvi dočekati 2017. godinu, jer je za njih priređen specijalan doček Nove godine koji je planiran za 12 časova kao spektakularno iznenađenje za najmlađe.

Program u Dunavskom parku pomogli su trgovinski lanac IDEA i projekat „Ledena šuma“.

 

Scroll to Top