unesco-seeklogo

Umetnost pobedila kišu na proslavi Srpske nove godine u Novom Sadu

Umetnost pobedila kišu na proslavi Srpske nove godine u Novom Sadu

Potpuno novi, festivalski koncept proslave novogodišnjih praznika Dve.Nove krunisan je sinoć na Trgu slobode fantastičnim muzičkim nastupima simfonijskog orkestra Novi Sad 2021, duvačkog orkestra Bobana Markovića i DJ Fanatika.

Uprkos ledenoj kiši i nepovoljnim vremenskim prilikama, Novosađani su se već oko 21 čas okupili na centralnom gradskom trgu i ne skrivajući oduševljenje simfonijskim orkestrom uživali u prenosu sjajne izvedbe više od 60 simfoničara.
Pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića i uz specijalnog gosta Sergeja Trifunovića i vokalnih solistkinja Jelene Končar i Milene Popović Srdić, ovaj orkestar predstavio je savršen spoj klasičnih instrumenata i filmske, moderne muzike.
U jednoj od najlepših zdanja u Novom Sadu, u Gradskoj kući čiji ambijent odiše umetnošću, koncert je otpočeo numerom iz filma „Otpisani”.
Uz muziku iz domaćih filmova simfonijski orkestar Novi Sad 2021 premijerno je u simfonijskom aranžmanu izveo i najpoznatije strane evergrin i disko hitove, te su se Trgom slobode orili hitovi poput muzike iz „Balkan ekspresa”, „Grlom u jagode”, „Nacionalne klase”, „Maratonci trče počasni krug”, „Tito i ja” i mnogi drugi.
orkestar doček 2017
Koncept festivalske nove godine “Dve.Nove” okupio je preko 42.000 ljudi tokom četiri praznična dana na centralnim novosadskim lokacijama i predstavio sjajne simfoničare, svetske, regionalne i lokalne muzičke zvezde, kao i poseban program samo za najmlađe.

 

 

Scroll to Top