unesco-seeklogo

Planule ulaznice za nastup Divne Ljubojević na dočeku 7526. godine

Planule ulaznice za nastup Divne Ljubojević na dočeku 7526. godine

Ulaznice za koncert Divne Ljubojević koji će biti održan 13. januara u pozorišnoj sali NISa u Novom Sadu rasprodate su munjevitom brzinom.

Na dočeku 7526. godine imaćemo priliku da uživamo u anđeoskom glasu Divne Ljubojević, žene koja prenosi duhovnu muziku pravoslavlja više od 26 godina. Uvek nasmejana, otvorenog srca i duše iz koje izlaze vibracije i boje koje njenom izvođenju daju specifičnost kakve nema, Divna će nastupiti na potpuno neočekivanoj lokaciji poslovnog zdanja Naftne industrije Srbije što će atmosferu učiniti nesvakidašnjom. Duhovna muzika koja je sama po sebi posebna i već definisana, uz Divnu Ljubojević dobila je novu dimenziju i nove karakteristike.

Ograničeni kontigent promotivnih ulaznica za doček 7526. godine za preostale lokacije u prodaji je na svim prodajnim mestima Gigs Tix. Očekuje da će ulaznice za ostale programe biti uskoro rasprodate. U saradnji sa Sterijinim pozorjem, na prodajnom mestu Gigs Tix u Pariskom magazinu u Novom Sadu, svaki dvadeset prvi kupac ulaznica za predstojeće koncerte dobiće neku od knjiga koju izdaje Sterijino pozorje.

Ulaz na velikom broju lokacija za doček biće besplatan i otvoren za sve posetioce, dok se spisak svih dešavanja, kao i cena ulaznica za pojedinačne događaje može pronaći na sajtu,, kao i na Facebook stranici Novi Sad 2021.

Kao uvertira za 2021. godinu kada će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture, Fondacija “ Novi Sad 2021 “ počinje sa građenjem kapaciteta dočeka Dve Nove godine, kao budućih termina svečanog otvaranja i zatvaranja godine kad će Novi Sad poneti titulu.

Predstavljena kroz razliku dva računanja vremena, kao i dva kalendara, gregorijanskog i julijanskog, tako će i dva programska koncepta dočeka Novih godina biti drugačija.

I dok je dočeku 2018. godine prisustvovalo preko 50.000 ljudi na lokacijama smeštenim u centru grada, 13. januara dočekaćemo 7526. godinu na više od 21 lokacije širom Novog Sada!

Mesta dočeka predstavljaju kulturna, administrativna, poslovna i obrazovna zdanja, kao i ugostiteljske objekte, dok će izvođači najrazličitijih žanrova nastupiti na potpuno neočekivanim mestima.

Mostovi koji će spojiti konceptualno različite izvođače, žanrove i prostore predstavljaju tradicionalnu muziku pravog virtuoza, Slobodana Trkulje kao specijalnog gosta benda Imar iz Škotske koji nastupaju u maloj sali Srpskog narodnog pozorišta, duhovnu muziku Divne Ljubojević u pozorišnoj sali NISa, Laibach u Srpskom narodnom pozorištu, veliku regionalnu pop zvezdu, Kaliopi u Pozorištu mladih, neke od najznačajnijih džez umetnika sa naših prostora Matiju Dedića i Zorana Predina u Novosadskoj sinagogi, sjajan spoj tamburaških sastava iz Osijeka i Novog Sada predvođenih Dušanom Svilarom u Studiju M, moderan cirkus i kabare Cirkoneo u Zapadnom holu SPENSa, dok će budući Yout Creative Polis, tzv. Kineska četvrt predstaviti programe na četiri lokacije za ljubitelje tehno zvuka i rep muzike, kada će Paul Ritch iz Francuske, Lag i Klaus i  nastupiti u Fabrici, a Necone, Friday Swag, Janchezz, Rasheed i Yeah Left u Quarteru, a Netix, Codex i Senzorr u Firchie Think Tank studiju. Nikola Vranjković nastupiće u Novosadskom pozorištu, Marčelo&Napeti quintet/ Mutant Urban Dance Ansambl dolaze u Gerila Bar, dok će Ledena šuma predstaviti Disko veče.

Veliki broj programa biće besplatan za posetioce, kao što su Omladinska filharmonija u Sinagogi, opera za decu Udruženja Visoko C u Eđšegu, ali i nastupi različitih kulturno-umetničkih društva iz Zone 021 u holu Železničke stanice. Ulaz je slobodan i za nastup Sare Renar i Ane Ćurčin u Kulturnom centru Novog Sada, koncert Josip A Lisac i Dojo u klubu B612, u gimnaziju „Laza Kostić“ dolazi Loran Prokopić sa prijateljima, u Muzej Vojvodine hor „Sveti Stefan Dečanski“, a u Startit centar Peaceful Warriors. U Studiju M će se održati i pop/rok koncert novosadskih muzičkih škola, Kulturni centar Futog predstaviće Anatoliija Rečkina i Aleksandera Lukaševiča, a Galerija Matice srpske virtuelni vodič – Doživi umetnost uz eksperimentalne zvuke sastava „Bloom“.

Scroll to Top