unesco-seeklogo

Rasprodate ulaznice i za keltsku atrakciju Imar i Slobodana Trkulju

Rasprodate ulaznice i za keltsku atrakciju Imar i Slobodana Trkulju

Traži se karta više za koncerte Dočeka 7526. godine!

Uprkos proširenju kapaciteta zbog ogromnog interesovanja, ulaznice za koncert keltske atrakcije, benda IMAR koji će nastupiti 13. januara u Srpskom narodnom pozorištu sa domaćinom i gostom večeri Slobodanom Trkuljom, rasprodate su danas.

Nakon što su munjevitom brzinom rasprodate ulaznice i za nastup Divne Ljubojević, za mnoge lokacije u narednom periodu tražiće se karta više. U maloj sali SNP-a, na dočeku 7526. godine novosadska publika i brojni gosti iz regiona i Evrope imaće priliku da prisustvuju koncertu jednog od najboljih keltskih sastava iz Glazgova, koji su se, kao omiljeni bend Slobodana Trkulje odazvali njegovom pozivu. Čuveni srpski virtuoz, Slobodan Trkulja biće i domaćin večeri koji će publiku provesti kroz istoriju nastajanja nesvakidašnjih instrumenata i muzike sa različitih prostora.

Vrlo ograničeni kontigent promotivnih ulaznica za doček 7526. godine za preostale lokacije u prodaji je na svim prodajnim mestima Gigs Tix –a. Očekuje se da će ulaznice za ostale programe biti uskoro rasprodate. U saradnji sa Sterijinim pozorjem, na prodajnom mestu Gigs Tix u Pariskom magazinu u Novom Sadu, svaki 21. kupac ulaznica za predstojeće koncerte dobiće neku od knjiga koju izdaje Sterijino pozorje.

Deo programa za Doček, koji podrazumeva i programe za decu, biće besplatan i otvoren za sve posetioce.

Pored sastava Imar i Slobodana Trkulje, na više od 21 kultne lokacije širom Novog Sada među kojima su kulturna, administrativna, poslovna i obrazovna zdanja, kao i ugostiteljski objekti, izvođači najrazličitijih žanrova nastupiće na potpuno neočekivanim mestima. Divna Ljubojević nastupiće u pozorišnoj sali NIS-a, Laibach u Srpskom narodnom pozorištu, velika regionalna pop zvezda, Kaliopi u Pozorištu mladih, neki od najznačajnijih džez umetnika sa naših prostora Matija Dedić i Zoran Predin u Novosadskoj sinagogi, sjajan spoj tamburaških sastava iz Osijeka i Novog Sada predvođenih Dušanom Svilarom u Studiju M, moderan cirkus i kabare Ludifiko u Zapadnom holu SPENS-a, dok će budući Youth Creative Polis, tzv. Kineska četvrt predstaviti programe na četiri lokacije za ljubitelje tehno zvuka i rep muzike, kada će Paul Ritch iz Francuske, Lag i Klaus nastupiti u Fabrici, Necone, Friday Swag, Janchezz, Rasheed i Yeah Left u Quarteru, a Netix, Codex i Senzorr u Firchie Think Tank studiju. Nikola Vranjković nastupiće u Novosadskom pozorištu, Marčelo & Napeti quintet i Mutant Urban Dance Ansambl dolaze u Gerila Bar, dok će Ledena šuma predstaviti Disko veče.

 

Besplatni programi i brojne lokacije otvorene za sve posetioce

Veliki broj programa biće besplatan za posetioce, kao što su Omladinska filharmonija u Sinagogi, Opera za decu Udruženja „Visoko C“ u Eđšegu, ali i nastupi različitih kulturno-umetničkih društva iz Zone 021 u holu Železničke stanice. Ulaz je slobodan i za nastup Sare Renar i Ane Ćurčin u Kulturnom centru Novog Sada, koncert Josip A Lisac i Dodžo u klubu B-612, u gimnaziju „Laza Kostić“ dolazi Loran Prokopić sa prijateljima, u Muzej Vojvodine hor „Sveti Stefan Dečanski“, a u Startit Centar Peaceful Warriors. U Studiju M će biti održan i pop/rok koncert novosadskih muzičkih škola, Kulturni centar Futog predstaviće Anatolija Rečkina i Aleksandera Lukaševiča, a Galerija Matice srpske virtuelni vodič – Doživi umetnost uz eksperimentalne zvuke sastava „Bloom“.

Satnica i program Dočeka 7526. godine u organizaciji Fondacije Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture dostupan je na sajtu Novi Sad 2021.

 

 

Scroll to Top