unesco-seeklogo

Posle punih koncertnih dvorana Zoran Predin i Matija Dedić stižu u Novi Sad

Posle punih koncertnih dvorana Zoran Predin i Matija Dedić stižu u Novi Sad

Izvanredni dvojac, Zoran Predin i Matija Dedić nakon punih koncertnih dvorana i fantastičnih kritika za specijalan program koncerta „Tragovi u sjeti“ stižu u Novi Sad 13. januara.

Koncert ova dva velikana biće održan u Novosadskoj sinagogi u 22 časa, a u prodaji je još vrlo ograničen broj ulaznica po ceni od 1.000 dinara za parter i 800 dinara za balkon.

Nakon rasprodatih koncerata Divne Ljubojević i sastava Imar koji će nastupiti sa svojim specijalnim gostom, Slobodanom Trkuljom, danas su rasprodate ulaznice i za nastupe sastava Lajbah u Srpskom narodnom pozorištu, kao i za Nikolu Vranjkovića koji dolazi u Novosadsko pozorište i Kaliopi u Pozorištu mladih. Vrlo ograničeni kontigent promotivnih ulaznica za preostale lokacije u prodaji je na svim prodajnim mestima GigsTix.

 

Specifičan zvuk pijaniste Matije Dedića i karakterističan glas Zorana Predina predstaviće publici svojevrsnu džez i pop poslasticu. Šansone koje su obradili u novim aranžmanima i ispevali u svom zajedničkom stilu su poznate svima sa eks-YU prostora i bude lepe uspomene različitim generacijama, od hitova kao što su Bregovićev „Ti si mi u krvi“, Runjićev „Galeb i ja“, „Magla“ Karla Metikoša, do Balaševićevog „Priča o Vasi Ladačkom“ i mnogih drugih čuvenih melodija u potpuno drugačijem izvođenju. Na sceni Novosadske Sinagoge pridružiće im se još tri fenomenalna prateća ženska vokala i klavijaturista.

 

Pozivamo vas da nam se pridružite na proslavi 7526. godine.

Na više od 21 kultne lokacije širom Novog Sada nastupiće brojne domaće, regionalne i svetske zvezde: Divna Ljubojević u pozorišnoj sali NIS-a, Lajbah u Srpskom narodnom pozorištu,  velika regionalna pop zvezda, Kaliopi u Pozorištu mladih, keltska atrakcija Imar i Slobodan Trkulja u Srpskom narodnom pozorištu, a sjajan spoj tamburaških sastava iz Osijeka i Novog Sada sa Dušanom Svilarom gostuje u Studiju M.

Novosađani će imati priliku i da prisustvuju predstavi modernog cirkusa uz KabareBre i Aleksandra Dujina sa orkestrom u Zapadnom holu SPENS-a, dok će budući Youth Creative Polis, tzv. Kineska četvrt predstaviti programe na tri lokacije. Paul Ritch iz Francuske, Lag, Klaus i Techa nastupaju u Fabrici, Necone, Friday Swag, Janchezz, Rasheed i Yeah Left u klubu Quarter, dok je zanimljiv program u najavi i u Firchie Think Tank studiju uz Netix, Codex i Senzorr.

Marčelo & Napeti quintet/ Mutant Urban Dance Ansambl dolaze u Gerila Bar, dok će Ledena šuma predstaviti Disko veče.

 

Besplatni programi za Novosađane

 

Veliki broj programa proslave 7526. biće besplatan za posetioce: Filharmonija mladih u Sinagogi, opera za decu „Pepeljuga“ Udruženja „Visoko C“ u Eđšegu, ali i nastupi različitih kulturno-umetničkih društva iz Zone 021 u holu Železničke stanice. Ulaz je slobodan i za nastup Sare Renar i Ane Ćurčin u Kulturnom centru Novog Sada, koncert Josip A Lisac i Dodžo u klubu B-612, dok u gimnaziju „Laza Kostić“ dolazi Loran Prokopić sa prijateljima. Publika koja poseti Muzej Vojvodine imaće priliku da čuje hor „Sveti Stefan Dečanski“, dok će gosti Startit centra prisustvovati nesvakidašnjem performansu Peaceful Warriors.

Tokom popodneva 13. januara u Studiju M će biti održan i pop/rok koncert novosadskih muzičkih škola, a Kulturni centar Futog ugostiće Anatoliija Rečkina i Aleksandera Lukaševiča, koji će rusku muzičku tradiciju predstaviti kroz izvođenje numera na bajanu i balalajci.

U Galeriji Matice srpske organizujemo virtuelni vodič – doživećete umetnost uz eksperimentalne zvuke sastava Bloom.

 

Scroll to Top