unesco-seeklogo

Dušan Svilar sa novosadskim i osječkim tamburašima u Studiju M

Dušan Svilar sa novosadskim i osječkim tamburašima u Studiju M

Povodom Dočeka 7526. godine Fondacija „Novi Sad 2021“ realizuje prvi od nekoliko projekata planiranih u saradnji sa Osijekom – gradom koji je bio kandidat za Evropsku prestonicu kulture 2020. Razmenjujući iskustva o kandidaturi za ovu titulu, Osijek i Novi Sad grade kulturne vrednosti na kojima im može pozavideti svaki evropski grad.

Zato će, na Dočeku 7526. godine Dušan Svilar pevati za dušu, uz pratnju maestralnih tamburaških orkestara iz Osijeka i Novog Sada. Ovo je jedinstvena prilika za posetioce da dođu u Studio M i čuju najpoznatije tamburaške pesme sa ovih prostora koje će izmamiti osmehe i podstaći nas da zapevamo zajedno.

Dušan Svilar je završio muzičku akademiju kao jedan od najtalentovanijih tenora sa ovih prostora u poslednjih 20 godina. On je školovani operski pevač koji se dokazao kao scenski umetnik u pozorišnim predstavama i mnogim takmičenjima. Reference Dušana Svilara garantuju dobar provod za sve koji se opredele da veče 13. januara od 21 čas provedu u Studiju M, a preostala je vrlo ograničena količina karata po promotivnoj ceni od 500 dinara.

Ograničeni kontigent promotivnih ulaznica za doček 7526. godine za preostale lokacije u prodaji je na svim prodajnim mestima GigsTix-a. Ulaznice za koncerte Divne Ljubojević i sastava Imar koji će nastupiti sa Slobodanom Trkuljom kao specijalnim gostom rasprodate su, dok se očekuje da će ulaznice za ostale programe biti uskoro rasprodate. U saradnji sa Sterijinim pozorjem, na prodajnom mestu GigsTix- a, u Pariskom magazinu u Novom Sadu, svaki 21. kupac ulaznica za predstojeće koncerte dobiće neku od knjiga koju izdaje Sterijino pozorje. Deo programa za Doček koji podrazumeva i dečje programe biće besplatan i otvoren za sve posetioce.

Na više od 21 kultne lokacije širom Novog Sada među kojima su kulturna, administrativna, poslovna i obrazovna zdanja, kao i ugostiteljski objekti, nastupiće izvođači najrazličitijih žanrova. Divna Ljubojević nastupiće u pozorišnoj sali poslovnog centra NIS, Lajbah u Srpskom narodnom pozorištu, Kaliopi u Pozorištu mladih, Matija Dedić i Zoran Predin u Novosadskoj sinagogi, sastav Imar i njihov specijalni gost Slobodan Trkulja u maloj sali SNP-a, Filharmonija mladih u Sinagogi, opera za decu udruženja „Visoko C“ biće izvedena u Eđšegu, moderan cirkus- Kabare Bre i orkestar Aleksandra Dujina u Zapadnom holu SPENS-a, različita kulturno-umetnička društva iz Zone 021 u holu Železničke stanice. Budući Youth Creative Polis, tzv. Kineska četvrt predstaviće programe na četiri lokacije za ljubitelje tehno zvuka i rep muzike, kada će Paul Ritch iz Francuske, LagKlaus i Techa nastupiti u Fabrici, a Necone, Friday Swag, Janchezz, Rasheed i Yeah Left u klubu Quarter. Nikola Vranjković nastupiće u Novosadskom pozorištu, Marčelo & Napeti quintetMutant Urban Dance Ansambl dolaze u Gerila Bar, dok će Ledena šuma predstaviti Disko veče.

 

Besplatni programi i brojne lokacije otvorene za sve posetioce

 

Veliki broj programa biće besplatan za posetioce, kao što su Filharmonija mladih u Sinagogi, opera za decu „Pepeljuga” Udruženja „Visoko C“ u Eđšegu, ali i nastupi različitih kulturno-umetničkih društva iz Zone 021 u holu Železničke stanice. Ulaz je slobodan i za nastup Sare Renar i Ane Ćurčin u Kulturnom centru Novog Sada, koncert Josip A Lisac i Dodžo u klubu B-612, dok u gimnaziju „Laza Kostić“ dolazi Loran Prokopić sa prijateljima, u Muzej Vojvodine hor „Sveti Stefan Dečanski“, a u Startit centar Peaceful Warriors. U Studiju M će biti održan i pop/rok koncert novosadskih muzičkih škola, Kulturni centar Futog predstaviće Anatoliija Rečkina i Aleksandra Lukaševiča na bajanu i balalajci, a Galerija Matice srpske virtuelni vodič – Doživi umetnost uz eksperimentalne zvuke sastava Bloom.

 

 

Scroll to Top