unesco-seeklogo

Vasil Hadžimanov uz Stefana Milenkovića na Dočeku 7529.

Vasil Hadžimanov uz Stefana Milenkovića na Dočeku 7529.

 

U okviru Dočeka 7529, Stefan Milenković i novosadski kamerni orkestar, Kamerata akademika, ugostiće veliko ime džez muzike, pijanistu i kompozitora, Vasila Hadžimanova.

 

Nastup vrsnih muzičara predstavlja jedinstven događaj u pripremi Novog Sada za titulu Evropske prestonice kulture. Hadžimanov će se Milenkoviću pridružiti u izvedbi numera „Preko brda, preko brega” i „The Christmas song”, a ceo koncert publika će moći da isprati 13. januara u 20 sati, kako onlajn, putem platforme visitns.rs, tako i na Drugom programu Radio-televizije Srbije.

Novi Sad će otvoriti svoju prvu Gradsku koncertnu dvoranu, ali i vrata novosadske Akademije umetnosti budućim predavačima, Milenkoviću i Hadžimanovu. Dolazak dva virtuoza u grad kulture označava nastavak izgradnje „novih mostova”, kojima ljudi i procesi stvaraju prostore i programe, odnosno trajne legate projekta „Evropska prestonica kulture”.

 

 

Muzičaru čija su sva dela proglašena umetničkim delima od kulturnog značaja za Srbiju, kompozitoru, pijanisti, nezaobilaznoj sponi za srpski džez Vasilu Hadžimanovu i violinisti koji je proglašen umetnikom veka, u čije mnogobrojne nastupe spadaju koncerti sa sa Berlinskim simfonijskim orkestrom, Helsinškom filharmonijom, orkestrom Boljšoj teatra i mnogim drugim Stefanu Milenkoviću, neće biti prvi put da nastupaju zajedno.

U kombinaciji sa orkestrom Kamerata akademika, koji je Isidora Žebeljan uporedila sa renomiranim evropskim orkestrima, Vasil i Stefan, kombinujući različite muzičke stilove, talenat i strast, 13. januar učiniće magičnim i neponovljivim.

 

vasil hadzimanov doček

 

Jedinstveni Doček u Novom Sadu koji spaja dve Nove godine, dva kalendara i dva računanja vremena, 31. decembar i 13. januar, prvi put će biti realizovan u onlajn formatu, predstavljajući nove prostore za kulturu, kao što su Fabrika, Skladište i Biro na Velikom Limanu, buduća Čeličana, mreža kulturnih stanica i prva Gradska koncertna dvorana.

U novogodišnjoj večeri, 31. decembra, Novi Sad, buduća Evropska prestonica kulture, poklonila je publici širom sveta operski spektakl „Rigoleto”, koji je emitovan preko platforme visitns.rs. Pored Milenkovića, Hadžimanova i kamernog orkestra Kamerata akademika, 13. januara nastupiće i Električni orgazam, Buč Kesidi, bend Džezva & Džezvica, mlada violinistkinja Lana Zorjan, Novosadski duvački kvintet, sopran Agota Vitkai Kučera sa pijanistkinjom Jelenom Simonović Kovačević. Njima će se pridružiti i srpski reper Filip Arsenijević, koji će za ovu priliku nastupiti u inovativnom aranžmanu „Surreal & Beyond”, potom hor Sveti Stefan Dečanski sa gudačkim orkestrom Orfelin, dok će najmlađi uživati u Operi za decu Udruženja umetnika „Visoko C”.

Detaljne informacije programa možete pogledati na platformi visitns.rs.

 

 

Scroll to Top