unesco-seeklogo

Doček 7530: Počinje prodaja ulaznica za 13. januar

Doček 7530: Počinje prodaja ulaznica za 13. januar

Prodaja ulaznica za koncerte u zatvorenim prostorima 13. januara u okviru Dočeka u Novom Sadu počinje u ponedeljak, 20. decembra u podne.

Vrlo ograničen broj ulaznica po specijalnim, promotivnim cenama, biće dostupan onlajn na sajtu gigtix.com , gde mogu da ih nabave i svi zainteresovani van Srbije, kao i na gotovo 50 Gigstix prodajnih mesta širom Srbije.

Uz strogo poštovanje epidemioloških mera, kapaciteti koncerata, samim tim i broj ulaznica biće ograničeni.

Događaji će biti organizovani u skladu sa epidemiološkim uslovima i merama koje budu aktuelne u trenutku održavanja događaja. Na događajima će biti neophodno nošenje maski i držanje distance. Ukoliko dođe do promena zvaničnih mera kriznog štaba sve informacije ćemo objaviti na vebsajtu docekns.rs.

Na Dočeku 13. januara, kojim počinje i godina Evropske prestonice kulture u Novom Sadu, nastupiće brojni svetski, regionalni i domaći umetnici na više od 40 lokacija. Jedan od najpopularnijih britanskih elektronskih sastava, Morcheeba, nastupiće u Pozorištu mladih, u prvoj Gradskoj koncertnoj dvorani francuski bend Nouvelle Vague, dok će kraljicu fada Carminho ugostiti Srpsko narodno pozorište. U Gradskoj kući nastupiće jedan od najboljih klarinetista, Andreas Ottensamer, u Novosadskom pozorištu finski džez muzičar Jimi Tenor, a u Crkvi imena Marijinog, poznatijoj kao Katedrala, autentična američka pevačica Chrysta Bell. Prostor SKCNS Fabrika, u Kreativnom distriktu, ugostiće britanski broj jedan d’n’b zvuka, Rudimental DJ, dok će kantautorka Bojana Vunturišević nastupiti u Kulturnoj stanici Svilara. Od velikih regionalnih umetnika očekuju nas nastupi Josipe Lisac u Sinagogi, Damira Urbana u Reformatorskoj crkvi i Matije Dedića u Kulturnoj stanici Eđšeg. Bilja Kristić i Bistrik Orkestar nastupiće u NIS sali, a njima će se pridružiti brojna druga imena, širom Novog Sada.

Detaljan program, satnice i lokacije koncerata 13. januara možete pronaći OVDE.

Svečano otvaranje na glavnom gradskom bulevaru na otvorenom

Pre svih nastupa, centralni događaj, svečano otvaranje Evropske prestonice kulture, predstava „Zeniteum :: 2022“, slovenačkog reditelja Dragana Živadinova, zakazana za 13. januar, slaviće kroz umetnost i kulturu, velika imena srpske nauke – matematičare Milevu Marić Ajnštajn i Milutina Milankovića. Postavka svečanog otvaranja je arhitektonsko-multimedijalni poduhvat koji u Srbiji do sada nije rađen, a samo otvaranje biće održano na jednom od glavnih gradskih bulevara, ispred Banovine.

Ulaz na sve programe u okviru novosadskog Dočeka 31. decembra slobodan

Programi u okviru novosadskog Dočeka 31. decembra biće inspirisani likom i delom velikog naučnika Nikole Tesle, pa će tako kod mosta Duga premijerno biti izveden deo predstave „Tesla, izumetnik“ u režiji Nebojše Bradića, u izvedbi Srpskog narodnog pozorišta, koja uključuje i publiku, formirajući povorku preko mosta do Podgrađa Petrovaradinske tvrđave, gde će biti multimedijalna Teslina svetlosna galerija. Tokom 31. decembra i 1. januara, Teslina svetlosna galerija predstaviće retko viđene svetlosne instalacije i spoj različitih umetnika koji priređuju autentičan audio-vizuelni doživljaj. Neki od najznačajnijih umetnika iz oblasti svetlosnih umetničkih instalacija i perfomansa koji će se predstaviti su dr Alberto Novelo, Ivan Marušić Klif, Petko Tančev, dr Milica Stojšić sa studentima Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i Staša Kukić, ali i muzičari kao što su Nipplepeople, Kanda, Kodža i Nebojša, Đorđe Miljenović, Noise Destruction, Minilinija, ali i austrijski trio Elektro Guzzi i duo Kruder & Dorfmajster. Partner Tesline svetlosne galerije je kompanija NIS. Ceo program 31. decembra je besplatan.

Detaljne informacije, satnice i lokacije za Doček 31. decembra i 13. januara možete pronaći OVDE.

U okviru svih programa na Dočeku u Novom Sadu strogo će se poštovati sve epidemiološke mere, koje budu na snazi u trenutku realizacije događaja.

Scroll to Top