unesco-seeklogo

SKCNS Fabrika / Distrikt

SKCNS Fabrika / Distrikt

Fabrika je programski prostor Studentskog kulturnog centra Novog Sada, koji se nalazi u Kreativnom distriktu, delu grada koji je nakon više decenija doživeo transformaciju i, uz poštovanje specifičnog identiteta lokacije, postao centar savremenog stvaralaštva.

SKCNS Fabrika, sada u društvu obnovljenih prostora Kreativnog distrikta – Radionice, Skladišta, Menze, Biroa i Kulturne stanice Liman, predstavlja dobro poznato mesto za razmenu raznovrsnih umetničkih sadržaja. Fabrika pruža niz mogućnosti, jer je prostor veoma prilagodljiv raznim programskim dešavanjima.

Studentski kulturni centar Novi Sad (SKCNS) je osnovan 1993. godine i od velikog je značaja za kulturni život mladih u Novom Sadu.

Programsko delovanje Ustanove odvija se kroz književno, pozorišno, muzičko i likovno stvaralaštvo, insistiranjem na pravim umetničkim vrednostima, čime vrši obrazovnu ulogu kod mladih. Posebno mesto pripada mladim talentima i njihovom afirmisanju.

Na godišnjem nivou SKCNS realizuje preko 60 koncerata, 40 kolektivnih i samostalnih izložbi, 40 govornih programa, radionica i berzi (strip, vinil, berze dizajna, ručnih radova itd), 10 književnih/muzičkih izdanja i njihovih promocija, nekoliko pozorišnih predstava i četiri velika festivala.

SKCNS je dobitnik Oktobarske nagrade Grada Novog Sada 2011. godine za doprinos u oblasti kulture i obrazovanja, doprinos unapređenju multikulturalnosti i uticaj na društveni život mladih.

Indi rok zvezde, bend Shortparis, koji je nadaleko poznat po nastupima uživo, pružiće nam ekskluzivan doživljaj u prostoru novosadskog industrijskog nasleđa, u obnovljenoj Fabrici, 13. januara na Dočeku 7531. godine. Ne propustite audio-vizuelni događaj koji će u minimalistički ambijent Fabrike dovesti avangardni bend koji obara rekorde slušanosti i gledanosti na svim platformama i koji iznova zadivljuje svojim elektronskim zvučnim pejzažima.

Scroll to Top