unesco-seeklogo

Završen Javni konkurs za učešće u programu Dočeka: Odobreno 13 prijava

Završen Javni konkurs za učešće u programu Dočeka: Odobreno 13 prijava

Na Javnom konkursu za finansiranje realizacije umetničkih programa u prostorima nezavisnog kulturnog stvaralaštva u okviru programa Dočeka, odobreno je 13 prijavа.

Konkurs je namenjen finansiranju umetničkih programa koji će se realizovati 13. januara 2023. godine, u prostorima nezavisnog kulturnog stvaralaštva, a njegov cilj je podrška izvođačima i izvođačicama, bilo da su već afirmisani autori i autorke ili pripadaju marginalizovanim umetničkim grupama, odnosno grupama marginalizovanih pojedinaca i pojedinki. Osim toga, ideja je da se unapredi saradnja i razmena sadržaja između nezavisne i institucionalne kulturne scene, da se materijalno podrže kako mlada udruženja i ugostitelji, tako i afirmisani lokali sa fokusom na realizaciji programa na polju izvođačke umetnosti, zatim da se podignu produkcijski kapaciteti i kvalitet programa, kao i da se stvori platforma za realizaciju i produkciju događaja od umetničke vrednosti.

Lista projekata odabranih na Javnom konkursu:

Redni broj Podnosilac prijave Naziv projekta
1. Društvo za podršku osobama sa autizmom grada Novog Sada (DPOSA) Slikama izgrađen most
2. Kreativna radionica „Bunker” Dirty Recorts (Prljave ploče)
3. Kafe Pero d.о.о. Novi Sad Srpskonovogodišnji spektakl
4. Kulturni centar LAB Kene Beri (RS) х Dope Kukjata (МК)
5. PR UR Doviđenja Lets Mix it Showcase
6. Nikola Pejović PR Mali Pab Elektrana 2022
7. Kafe bar Diego Doček uz Gazorpazorp!
8. Bulevar Books д.о.о. Koncert sastava Deep Steady 
9. Udruženje Osmoza К9 Station Reunion New Уеаг
10. Camila Club Absolut Koncert grupe Šišarke
11. PR Dubravka Popović UR Tri petice Tuda-svuda
12. Milica Protić PR UR The Pub NS Рор Rock Party 2022
13. The lwano Project Foundation
Digital Art – TWO

Pravo na učešće imali su svi registrovani ugostiteljski objekti, udruženja i druge organizacije koje obavljaju delatnost iz oblasti kulture i umetničkog stvaralaštva, u čijim se prostorima obično realizuju kulturno-umetnički programi kako nezavisne scene, tako i afirmisanih umetnika i umetnica, a koji pored toga deluju i u cilju podrške marginalizovanim umetničkim grupama i pojedincima i pojedinkama.

Doček je jedan od legatskih i najvećih projekata Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”. Radi se o jedinstvenoj proslavi dve Nove godine, koja obuhvata dva računanja vremena, dva pisma, dve umetnosti i dva programska koncepta. Doček slavi interkulturalnost Novog Sada kroz brojne programe širom grada 31. decembra i 13. januara.

Ove zime, za Doček 2023. i Doček 7531. godine, vizuelni umetnici i umetnice pobrinuće se za vizuelne identitete i scenske efekte koji će pružiti novo iskustvo uživanja na nastupima domaćih, regionalnih i svetskih muzičkih zvezda, najrazličitijih žanrova: Tigran Hamasyn, Sevdaliza, Kosheen, Shortparis, Lajko Feliks, Stereo MC’s, Ke Ma i Šihan Vang, Haelos, Nneka, Biesmans, YU grupa, Repetitor, Obojeni program, Danica Crnogorčević, Perpetuum Jazzile, Divanhana, Eyot, Sana Garić, ABOP, Tijana Bogićević, Monohrom, Kal i drugi.

 

Odluka o raspodeli sredstava po Javnom konkursu

Scroll to Top