unesco-seeklogo

La Banda

La Banda

Lirika tambure i melodija ovog podneblja našle su put do novih generacija zahvaljujući sastavu La Banda koji će nastupiti 13. januara, u 20 časova, u Kulturnoj stanici Bukovac, kao deo programa Doček 7531. U novogodišnjoj noći članice sastava s publikom će podeliti svoj slobodni duh i čistu ljubav prema muzici.

Tamburaški sastav La Banda osnovan je krajem 2013. godine sa željom da se na tamburama izvodi popularna, filmska, autorska i disko muzika, kao i odabrane pesme narodnog žanra. Iako dolaze iz različitih krajeva Srbije, članice sastava žive u Novom Sadu, a nastupaju širom Srbije i u zemljama u okruženju. Obzirom na bogato koncertno iskustvo, njihovi nastupi su programski koncipirani i traju oko dva sata, a repertoar je prilagođen prilici i publici.

Kontrastna, a skladna, La Banda je spoj tradicije i mladosti, devojaka i tambure.

Sastav La Banda dobio je Nagradu žirija publike i Nagradu za najlepšu novu pesmu „U mom zagrljaju“ na Tamburica Festu 2014. godine u Novom Sadu, kao i Prvu nagradu za najbolji orkestar i Nagradu za najbolju solistkinju instrumentalistkinju – Milana Milanković, prim na 14. Starčevačkoj tamburici.

Scroll to Top