unesco-seeklogo

Space Motion MASTERCLASS na Dočeku

Space Motion MASTERCLASS na Dočeku

Trenutno najprepoznatljiviji i najuspešniji svetski di-džej iz Srbije, Space Motion, direktno sa turneje po Indiji 13. januara stiže u Muzej savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu gde nastupa za Doček 7531. U organizaciji platforme Srbija stvara u saradnji sa Fondacijom „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ održaće i masterclass za sve zainteresovane mlade artiste i artistkinje i producente i producentkinje koji žele da razvijaju svoje karijere na internacionalnom tržištu.

Nakon što je ostvario respektabilnu svetsku karijeru u di-džejingu, maestro tehno i haus scene vraća se u svoj rodni grad Novi Sad. On će u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine nastupiti 13. januara, zajedno sa popularnim italijanskim umetnikom Undercattom, u okviru umetničke proslave dve nove godine, Doček.

Istog dana, 13. januara, u 18 časova, za sve zainteresovane muzičke producente, artiste i entuzijaste klupske scene, u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine biće održan i masterclass pod nazivom „THE MIX FOR SUCCESS“. Masterclass će se sastojati iz dva dela.

Prvi, teorijski segment, ima cilj da mladim artistima približi različite aspekte muzičke karijere, od toga na koji način je najbolje predstaviti se internacionalnoj publici i kako kreirati autentični muzički pečat, do različitih mehanizama koji se koriste u promociji i marketingu prilikom plasiranja na konkurentnu međunarodnu muzičku scenu. Drugi deo podrazumeva praktičan rad u domenu miksovanja USB i Traktora, uz analizu svih prednosti i mana ove tehnike.

Dok je ulaz na masterclass slobodan, uz obaveznu prijavu putem mejla info@serbiacreates.rs najkasnije do kraja dana u sredu, 11. januara, ulaz na žurku, koja počinje u 22 časa, se naplaćuje. Ulaznice se mogu kupiti online, kao i u celokupnoj Gigs Tix prodajnoj mreži.

Space Motion je rezident najpopularnijih klubova na Ibici i u Dubaiju, sa brojnim priznanjima i nagradama, među kojima je 39. pozicija u top 101 producenata 2022. godine, sa neverovatne četiri numere uključene u Beatportovu listu top 100 najprodavanijih traka. On u Novi Sad dolazi na vrhuncu karijere, a publici će u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine predstaviti inovativno audio-vizuelno iskustvo Space Motion & Tribe.

Ovaj program je deo Dočeka, koji se nastao u okviru projekta Evropske prestonice kulture i koji se, slaveći dve Nove godine, u poslednjih šest godina pozicionirao kao jedinstvena proslava u Evropi i Najbolji evropski trend brend u oblasti kulture.

Nacionalna platforma Serbia Creates Music već godinama pomaže domaćim muzičkim umetnicima da se promovišu i ostvare na međunarodnoj sceni, kroz učešće na velikim festivalima i turnejama i brojne druge projekte.

Foto: Edge

Scroll to Top