unesco-seeklogo

Jedinstveni Doček 13. januara – obezbedite ulaznice na vreme

Jedinstveni Doček 13. januara – obezbedite ulaznice na vreme

Nakon jedinstvene proslave 31. decembra u Novom Sadu, Doček nastavlja svoju tradiciju slavljenja dve Nove godine i 13. januara, širom grada, pretvarajući koncerte u zatvorenim prostorima u posebno audio-vizuelno iskustvo.

Na Dočeku 13. januara u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine nastupiće novosadski di-džej, producent i muzički maverik Space Motion & Tribe, uz Undercatt, još jedno veliko ime elektronske scene. U sličnom ritmu iz regiona stiže hrvatski lajv tehno sastav ABOP, koji će nastupiti u Radničkom domu. Pozorište mladih ugostiće zvezde iz Londona Haelos, a najbolji džez bend iz Srbije EYOT nastupiće u Kulturnoj stanici Eđšeg. U Srpsko narodno pozorište stiže dobitnica Elle Style Awards priznanja Konstrakta i Zemlja gruva, kao i pevačica duhovne i etno muzike, Danica Crnogorčević. Rok, indi i alternativni zvuk, svako na svoj jedinstven način, donose Shortparis u Fabrici, Sana Garić u Kulturnoj stanici Svilara i Đorđe David i Ivana Peters u Kulturnoj stanici Barka. Virtuozi klasične muzike Ke Ma i Šihan Vang, uz Silk & Wind duo, održaće koncert u Novosadskom pozorištu.

Ulaznice za koncerte u okviru Dočeka 13. januara su u prodaji na svim Gigs Tix prodajnim mestima, kao i online na njihovom sajtu.

Za manje od mesec dana ulaznice su već rasprodate za nastup jednog od najvećih džez pijanista današnjice Tigrana Hamasyana u Gradskoj koncertnoj dvorani, afričke R’n’B princeze Nneke u Sinagogi, jednog od najpriznatijih evropskih world music violinista Lajka Feliksa u Reformatorskoj crkvi, pevačice čiji glas ruši granice i puni velike sale Tijane Bogićević u Kulturnom centru Novog Sada, kao i za koncerte holandske muzičke dive Sevdalize u Srpskom narodnom pozorištu, svetski poznatog sastava Divanhana u Gimnaziji „Laza Kostić” i legendarne YU grupe u unplugged izdanju u svečanoj sali kompanije NIS. Podršku tom programu na Dočeku pružila je kompanija NIS.

Da bi koncerti zaista bili pretvoreni u doživljaje, 13. januara, zajedno sa izvođačima i izvođačicama, na tome će raditi renomirani umetnici i umetnice među kojima su reditelj Aleksandar Nikolić, audio-video dizajner Petar Bilbija, studentkinja Akademije umetnosti u Novom Sadu Svetlana Klopan, Dejan Stojkov, Tijana Jevrić ali i institucije kao što je Akademija umetnosti u Novom Sadu i mnogi drugi.

U okviru Dočeka 13. januara u Kulturnoj stanici Bukovac program za decu prirediće Udruženje umetnika Visoko C, a tamo će nastupiti i sjajne devojke koje čine tamburaški sastav La Banda. Fuziju zvukova u Kulturnu stanicu Rumenka donosi bend Kal, dok će poseban umetnički program prirediti lokalne organizacije u novootvorenoj Kulturnoj stanici Kovilj. Ulaz na njihove nastupe biće slobodan.

Foto: Promo, Darko Mareš, Kosta Đuraković

Scroll to Top