unesco-seeklogo

Proizvodnja

Proizvodnja

U obnovljenom novosadskom Distriktu nalazi se i objekat pod nazivom Proizvodnja koji predstavlja zajednički radni prostor za umetnike (kreativni hab) i pruža im priliku za korišćenje različitih alata i stvaranje novih dela. Od Kaleidoskopa kulture 2023. godine, Proizvodnju krasi i instalacija Distrikt umetnika i vajara Jugoslava Sivića, kao i novi murali za koje su zaslužni Artez, Nataša Konjević i Pablo Astrain.

Izvođači i bendovi kao štu su Turbo Trans Turisti, 21. vek, Moussaka, Yugo bleja, Nataleé, Manivi, Retrospektiva, A.N.D.R., SevdahBABY, Jana Vuković, Ata, Iva Lorens, Galatheia, Tam, Rogi, Goddealers, They Drive By Night, Straight Mickey and the Boyz, Consecration, Cut Your Nipple, Keckec i Severtransi, Stray Dogg, Činčila, Lufthansa i mnogi drugi, održali su sjajne koncerte baš na ovom mestu u sklopu programa Evropske prestonice kulture.

Na Kaleidoskopu kulture 2023. godine, mnogobrojna publika imala je priliku da vidi prvu toplotnu interaktivnu skulpturu na svetu, ujedno i najveću interaktivnu instalaciju u Srbiji pod nazivom Srce, autorke dr Milijane Komad. U sklopu istog programa 2022. godine, u prostoru Proizvodnje predstavljena je i izložba „Preoblikovanje – od upotrebnog predmeta do savremene forme”.

Scroll to Top