unesco-seeklogo

Tesla – svetlosna galerija (PODGRAĐE)

Podgrađe Petrovaradisnke tvrđave 31. decembra osvetljavaju radovi holandskih umetnika, u svetu digitalnih umetnosti poznatijim kao AlexP. Kroz jedinstvenu igru svetla i intraktivne umetničke instalacije, Tesla – svetlosna galerija stvara potpuno novi ambijent baroknog dragulja Novog Sada.

Učestvujte u kreiranju umetnosti sa holandskim dvojcem AlexP! Pod zvezdanim nebom budite deo mapinga. Stanite na svetlost da vas umetnici „skeniraju” a zatim će vašu figuru projektovati u živopisno umetničko delo. Ne zaboravite da se slikate i zabeležite savršeni trenutak na Tesla – svetlosnoj galeriji.

Alex Prooper je digitalni umetnik koji je isprva studirao fiziku, ali ga je životni put odveo u softversku industriju pre više od 35 godina. Najpre je radio kao dizajner i programer, a potom se sve više fokusirao na stvaranje umetnosti putem sopstvenog softvera.

Simone van Dam je studirala na Akademiji vizuelnih umetnosti u Amsterdamu i sa Alexom radi poslednjih petnaest godina. Oni su dvojac AlekP koji prikazuje svoje radove na festivalima, umetničkim izložbama, galerijama i muzejima. Radili su za nekoliko kompanija kao što su Shell, Unilever i KPN.

Više informacija o Tesla – svetlosnoj galeriji pročitajte OVDE.

Scroll to Top