unesco-seeklogo

Trep i džez fuzija na Dočeku 7529: „Surreal & Beyond” onlajn iz Novosadskog pozorišta

Trep i džez fuzija na Dočeku 7529: „Surreal & Beyond” onlajn iz Novosadskog pozorišta

U okviru onlajn Dočeka 7529. publika će imati priliku da sluša mladog repera Filipa Arsenijevića, koji će nastupiti u Novosadskom pozorištu, u inovativnom aranžmanu „Surreal & Beyond”, uz pratnju džez sastava. Ova muzička fuzija biće prikazana onlajn 13. januara, na novoj platformi visitns.rs.

Šest momaka prvi put se okupilo u ovom sastavu i kako Filip Arsenijević ističe, potpuno su promenili koncept nastupa. Smatra da su napravili odličan miks zvukova i stilova, koji do sad na našoj sceni niko nije radio.

„Pripremili smo 12 pesama za ovu priliku. Neke su sa novog albuma ‘Svi u kući’, ali publika će imati priliku da sluša i dobro poznate, kao što su Na minut do mora; Hoću s tobom da se smuvam; Budva, Kopaonik i mnoge druge. Ovoga puta, Ognjen na bubnju, Paja na trubi, Sava na basu, Denis na gitari, Cope na klavijaturama i Surreal, napraviće odličnu atmosferu“, kaže Arsenijević.

 

U prošloj 2020. godini muzičari nisu imali mnogo prilike da nastupaju ali su mogli da stvaraju muziku, pa je tako i Surreal izdao novi album simboličnog naslova „Svi u kući“.

„Svi smo bili zatvoreni i zato se album zove ‘Svi u kući’, ali konceptualno album nema veze sa koronom, niti sam želeo da pesme imaju veze sa tim. Akcenat je na novom stilu života koji sad živim. Okrenut sam ka muzici i zapravo sam ispričao kroz pesme šta se sve dogodilo u mom životu u poslednje dve godine“, objašnjava Surreal.

 

doček 7529

 

Jedinstveni Doček u Novom Sadu koji spaja dve Nove godine, dva kalendara i dva računanja vremena, 31. decembra i 13. januara, prvi put će biti realizovan u onlajn formatu, otvarajući nove prostore za kulturu kako bi Srpska Atina spremno dočekala titulu Evropske prestonice kulture.

Pored Filipa Arsenijevića, 13. januara nastupiće poznati violinista Stefan Milenković sa Vasilom Hadžimanovim i kamernim orkestrom Kamerata akademika, Električni orgazam, Buč Kesidi, bend Džezva & Džezvica, mlada violinistkinja Lana Zorjan, Novosadski duvački kvintet, sopran Agota Vitkai Kučera sa pijanistkinjom Jelenom Simonović Kovačević, hor Sveti Stefan Dečanski sa gudačkim orkestrom Orfelin, dok će najmlađi uživati u Operi za decu Udruženja umetnika „Visoko C”.

Detaljne informacije programa možete pogledati na platformi visitns.rs.

 

Foto: Uroš Dožić

Scroll to Top