unesco-seeklogo

Opera za decu „Snežana“ na Dočeku 13. januara

Opera za decu „Snežana“ na Dočeku 13. januara

Tradicionalno, u okviru Dočeka, i deca će imati priliku da proslave svoju Novu godinu. U sredu 13. januara najmlađi mogu onlajn da pogledaju operu za decu „Snežana“, koju će izvesti umetnici Udruženja „Visoko C“, putem nove platforme visitns.rs.

Opera će biri emitovana i na kanalu Novosadska TV, u terminu od 15.30 sati.

Snežana, simbol lepote i dobrote, opisana je i predstavljena u trideset minuta prelepe muzike, kompozitora Petra Kočića. Ovo je jedna od prvih opera urađenih za decu.

U operi su slikovito i razigrano urađene scene ove poznate priče od momenta kad je Snežana, ostavljena u šumi, kada je naišla na kućicu patuljaka, pa sve do ulaska princa koji spasavanjem Snežane, dovodi priču do srećnog završetka. Sadrži široke fraze, raspevanu melodijsku liniju i neodoljivo podseća na segment neke Pučinijeve ili Verdijeve opere.

Umetnici udruženja „Visoko C“ prvi put su izveli „Snežanu“ u Novom Sadu 2016. godine, a sada, nakon četiri godine, deca će imati priliku da premijerno pogledaju novu „Snežanu“ sa novim dekorom, kostimima i protagonistima.

doček 2022

 

Novosađani već četvrti put za redom obeležavaju Doček kroz koncept dva kalendara, dva računanja vremena, 31. i 13. januara. Evropska prestonica kulture ove godine opredelila se za alternativni – onlajn format programa, pa će tako pored Udruženja „Visoko C“ i Opere za decu „Snežana“ 13. januara, nastupiti violinista Stefan Milenković, Vasil Hadžimanov, Kamerata akademika, Električni orgazam, Buč Kesidi, bend Džezva & Džezvica, mlada violinistkinja Lana Zorjan, Chamber ansambl, sopran Agota Vitkai Kučera sa pijanistkinjom Jelenom Simonović Kovačević.

Njima će se pridružiti i srpski reper Filip Arsenijević, koji će za ovu priliku nastupiti u inovativnom aranžmanu „Surreal & Beyond”, potom hor Sveti Stefan Dečanski sa gudačkim orkestrom Orfelin, kao i Marko Veselinović aka Kick Kong.

Detaljne informacije programa možete pogledati na platformi visitns.rs.

 

Foto: Udruženje Visoko C

Scroll to Top