unesco-seeklogo

Shortparis

Shortparis

Indi rok zvezde, bend Shortparis, koji je nadaleko poznat po nastupima uživo, održaće ekskluzivan doživljaj u prostoru novosadskog industrijskog nasleđa, u obnovljenoj Fabrici, 13. januara u 23 časa na Dočeku 7531. godine!

Ne propustite audio-vizuelni događaj koji će u minimalistički ambijent Fabrike dovesti avangardni bend koji obara rekorde slušanosti i gledanosti na svim platformama i koji iznova zadivljuje svojim elektronskim zvučnim pejzažima!

Shortparis su na dobrom putu ka zasluženom međunarodnom priznanju i već su najavljeni kao „najbolji ruski nastupi uživo“. Poreklom iz Sankt Peterburga i predvođen harizmatičnim frontmenom Nikolajem Komiaginom, bend nastavlja da gradi reputaciju zbog svojih zapanjujućih ritualnih nastupa i mračnih, elektronskih zvučnih pejzaža, dok se „iracionalni, spastični plesni tonovi“ spajaju sa „post-pank, eksperimentalnom bukom“.

Nastupajući na ruskom, francuskom i engleskom, Shortparis nisu ništa drugo do otkriće, jer imaju cilj da pruže odgovarajuću zvučnu podlogu za svoje svakodnevne živote, zvuk koji odražava Sankt Peterburg kakav je bio i kakav jeste. „Znate, stalno sanjam da naiđem na bendove kao što je Shortparis, ali ih tako retko srećem“, piše Džon Doran iz The Quietus.

„Ambiciozni, bombastični, neverovatno pretenciozni, erotični, uzbudljivi, nemogući za preciziranje, nejasno devijantni, zabavni za ples i puni revolucionarnog potencijala. Naravno, ako dovoljno pažljivo slušate, možete ih čuti kako se smeju, ali biste napravili budalastu grešku ako biste pretpostavili da se šale.“

Događaj je pristupačan osobama sa fizičkim invaliditetom.

Ulaznice po promotivnoj ceni možete kupiti online, kao i u celokupnoj Gigs Tix prodajnoj mreži.

Scroll to Top