unesco-seeklogo

Kulturna stanica Bukovac

Kulturna stanica Bukovac

Spoj kulturnog nasleđa nekadašnjeg doma kulture i savremenih tokova u kulturi, ekologiji i sportu čine identitet Kulturne stanice Bukovac. U susretu inovativnog pristupa rekreaciji i kulturnog potencijala prostora za kulturu, stvoren je novi model konzumacije kulturnih sadržaja koji Bukovac nudi lokalnom stanovništvu, ali i svim Novosađanima i Novosađankama.

Velike zelene površine pružaju mogućnost za koncerte i druge programe na otvorenom, a obližnji teren za adrenalinske sportove daje jednu od okosnica sadržaja kulturne stanice. Enterijer bivšeg Doma kulture sa starim projektorima omogućava projekcije filmova sa originalnih filmskih traka, te dobija novu namenu u interpretaciji kulturnog nasleđa kraja.

Pri kulturnoj stanici deluje Kulturno-umetničko društvo „Milica Stojadinović Srpkinja” sa razvijenom međunarodnom saradnjom. Bukovac je okrenut ka aktivnim sugrađanima i sugrađankama zainteresovanim za ekologiju, sport i kulturu i pretenduje da bude novo mesto za beg iz gradske gužve.

Lirika tambure i melodija ovog podneblja našle su put do novih generacija zahvaljujući sastavu La Banda koji će nastupiti 13. januara, u 20 časova, u Kulturnoj stanici Bukovac, kao deo programa Doček 7531. U novogodišnjoj noći članice sastava s publikom će podeliti svoj slobodni duh i čistu ljubav prema muzici.

Večernjem programu će prethoditi izvedba dečje opere „Ivica i Marica”, zakazana za 17 časova u Kulturnoj stanici Bukovac.

Scroll to Top