unesco-seeklogo

Na Dočeku 13. januara novi elektro događaj u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

Na Dočeku 13. januara novi elektro događaj u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

Novosadski di-džej, producent i muzički maverik Space Motion, jedan od najuglednijih i najtraženijih umetnika na elektronskoj sceni današnjice nastupiće na Dočeku u Novom Sadu i to uz Undercatt, još jedno veliko ime elektronske scene.

Dinamični i raznoliki setovi Space Motion & Tribe biće deo muzičkog programa 13. januara od 22 sata u kojem će uživati novosadska publika u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, koji će ugostiti poštovaoce tehna i hausa po uzoru na svetski trend spajanja ovakvih prostora i elektronske muzike.

Ulaznice za spektakularan program Space Motion & Tribe već su u prodaji online, kao i u celokupnoj Gigs Tix prodajnoj mreži.

Space Motion je skoro dve decenije prisutan na domaćoj sceni, a poslednjih godina njegove žurke su obišle svet – od Ibice, preko Delhija, Dubaija, Bejruta, Pariza, do nezaboravnih aftera na novosadskom Exitu, što obećava odličan provod 13. januara u prostoru koji čuva moderne tekovine domaće umetnosti. Veliki je doprinos Space Motiona kada je reč o elektrosnkoj muzici, o čemu govore činjenice da dominira svetskim najuglednijim plejlistama, kanalima za strimovanje, listama za preuzimanje muzike i listama podrške di-džejevima u poslednjih nekoliko godina, zavređujući podršku nekih od vodećih svetskih imena u melodic techno, progressive, trance i tech house žanrovima, sa svojim nepogrešivim vrhunskim bravurama. Neverovatna energija i produkcija Space Motiona donele su mu međunarodno priznanje među vodećim muzičkim uticajnim ličnostima, ali i među globalnom klupskom zajednicom, jer upravo svojom interpretacijom nastoji da uvede novi talas andergraund muzike, ostavljajući svoje verne fanove, pratioce, kolege i kritičare da željno iščekuju njegov sledeći potez. Uz njega će, u okviru programa Space Motion & Tribe, nastupiti i Undercatt koji je nastupao na jednom od najvećih muzičkih festivala elektronske muzike Tomorrowland i koji je 2014. postao deo Solomunove Diynamic porodice.

Pored programa Space Motion & Tribe, na Dočeku 13. januara nastupiće i ovogodišnja predstavnica Srbije na Evroviziji, Konstrakta, uz bend Zemlja gruva, koji stižu u Srpsko narodno pozorište. Rok zvuk, svako na svoj jedinstven način donose Shortparis u Fabrici, zvezde iz Londona Haelos u Pozorištu mladih, Sana Garić u Kulturnoj stanici Svilara i Đorđe David i Ivana Peters u Kulturnoj stanici Barka. Virtuozi klasične muzike Ke Ma i Šihan Vang, uz Silk & Wind duo, održaće koncert u Novosadskom pozorištu, a najbolji džez bend iz Srbije EYOT u Kulturnu stanicu Eđšeg. U Radničkom domu nastupiće hrvatski lajv tehno sastav ABOP, dok nas u Srpskom narodnom pozorištu očekuje nastup naše najpoznatije pevačice duhovne i etno muzike Danica Crnogorčević.

Već su rasprodate ulaznice za nastup jednog od najvećih džez pijanista današnjice Tigrana Hamasyana u Gradskoj koncertnoj dvorani, afričke R’n’B princeze Nneke u Sinagogi, jednog od najpriznatijih evropskih world music violinista Lajka Feliksa u Reformatorskoj crkvi, pevačice čiji glas ruši granice i puni velike sale Tijane Bogićević u Kulturnom centru Novog Sada, kao i za koncerte holandske muzičke dive Sevdalize u Srpskom narodnom pozorištu, svetski poznatog sastava Divanhana u Gimnaziji „Laza Kostić” i legendarne YU grupe u unplugged izdanju u svečanoj sali kompanije NIS. Podršku tom programu na Dočeku pružila je kompanija NIS.

U okviru Dočeka 13. januara u Kulturnoj stanici Bukovac program za decu prirediće Udruženje umetnika Visoko C, a tamo će nastupiti i sjajne devojke koje čine tamburaški sastav La Banda. Fuziju zvukova u Kulturnu stanicu Rumenka donosi bend Kal, dok će poseban umetnički program prirediti lokalne organizacije u novootvorenoj Kulturnoj stanici Kovilj. Ulaz na njihove nastupe biće slobodan.

Foto: M. Edge, Promo

Scroll to Top