unesco-seeklogo

Zhiva, Keni nije mrtav, KOIKOI, Rouzi, Jowam

Zhiva, Keni nije mrtav, KOIKOI, Rouzi, Jowam

U obnovljenom novosadskom Distriktu, za Doček 7532. čeka nas fantastičan spoj nekoliko mladih muzičara iz različitih žanrovskih kutaka domaće scene. U saradnji sa platformom Serbia Creates, u objektu Proizvodnja 13. januara od 21 sat nastupiće Zhiva, Keni nije mrtav, KOIKOI, Rouzi i Jowam.

Program:

Zhiva / 21.00 – 21.40
Keni nije mrtav / 21.55 – 22.40
KOIKOI / 22.55 – 23.40
Rouzi i Jowam / 23.50 – 00.40

Iva Pažin ZHIVA je svoj samostalan, veliki iskorak na domaćoj sceni napravila objavljivanjem debi albuma Preterujem u novembru 2023, za Glitch Records. Album čini devet autorskih pesama i postavljen je kao mozaik žanrova – od alternativnog popa preko džeza, hip-hopa i drum’n’bass-a do reggea. Posebno ga izdvaja to što je posvećen mentalnom zdravlju. ZHIVINA težnja je povratak kvalitetnom popu, koji nije lišen ličnog izraza i puki produkt industrije, već ima primese muzičkih i životnih iskustava autora. Uverena je da je moguće postići idealan balans između pop i alternativne muzike, u kojem će publika uživati.

Sastav Keni nije mrtav jedan je od koncertno najatraktivnijih domaćih izvođača. Ova energična gitarska trojka svojim galopirajućim rifovima stejdž pretvara u predstavu za sva čula, a koncertne prostore u spektar emocija i energije. Svojim zavodljivim singlom Telo krenuli su u finiš koncertne sezone, a za sam kraj godine u kojoj je bend zabeležio veliki broj nastupa i tri nova singla, dodaju još jedan pod nazivom Savršen greh. Svoju koncertnu sezonu za 2024. otvoriće baš na Dočeku.

KOIKOI je spoj zvučne eklektičnosti i nezaustavljive energije. Neopterećeni žanrovima, razigrano su odabrali najživopisnije elemente iz rok i pop muzike, stvarajući plesnu lavinu zvuka, začinjenu očaravajućim vokalnim polifonijama ženskih i muških glasova koji pevaju na srpskom. U njihovom slučaju, ova zbrka sjajno funkcioniše, a njihova muzika prevazilazi jezičke barijere i odjekuje širom sveta. U poslednje dve godine, KOIKOI osvaja publiku svojim visokooktanskim nastupima koji magnetski privlače mase širom Evrope. KOIKOI je bio nominovan na ESNS za Music Moves Europe nagradu 2023. kao jedan od 15 najperspektivnijih bendova u Evropi, i uvršten u IMPALA-inu listu „100 izvođača koje treba pratiti“ za 2022. godinu.

Samo deset dana im je bilo potrebno da hipnotišu ceo region. Jao mama! – novi Rouzijev singl u kolaboraciji sa Cobijem ima na desetine hiljada videa širom tiktoka, kao i trendinge na svim muzičkim platformama. Rouzi je svojim jedinstvenim muzičkim izražajem definitivno postao jedan od miljenika nove publike. Ove godine je obišao ceo region, a sada stiže i na novosadski Doček 13. januara. Rouzi nastupa u pratnji hypeman-a i dj-a Bogdana Đakovića, poznatog po trenutno najaktuelnijem muzičkom kontentu na platformama – Ispod nule.

Jowam je trenutno najmlađi beogradski reper koji je skrenuo pažnju javnosti kroz rap session ali i kolaboracijom na pesmi Malo tiše. Iza njega je nekoliko solo izdanja i debitantski EP, a Jowam će u 2024. godinu ući i prvim singlovima pod Bassivity label-om. Jedan je od izvođača The Spotlight projekta nacionalnog konkursa Serbia Creates Music.

Ulaznice su dostupne na prodajnim mestima Gigs Tix-a, kao i onlajn na sajtu gigstix.com.

Scroll to Top