unesco-seeklogo

Partibrejkers

Partibrejkers

Beogradski rok bend Partibrejkers, prepoznatljiv po snažnoj energiji sa kojom nastupaju, dolazi na novosadski Doček kada će još jednom podsetiti publiku na neke od najpoznatijih pesama iz duge karijere koja traje više od 40 godina. Vidimo se na Dočeku u Podgrađu, na Trgu prote Mihaldžića, gde će nastupiti od 23.30 sati.

Tokom zavidne karijere, koja je započela 1982. godine kada su održali prvi nastup u „Dadovu“ kao predgrupa sastavu The Fifties, ovaj rok bend je iznedrio osam studijskih albuma – Partibrejkers I (1985), Partibrejkers II (1988), Partibrejkers III (1989), Kiselo i slatko (1994), Ledeno doba (1997), Gramzivost i pohlepa (2002), Sloboda ili ništa (2007), Sirotinjsko carstvo (2015). Nakon prvog objavljenog albuma 1985. godine, popularnost je godinama rasla, do te mere da je bend stekao kultni status širom bivše Jugoslavije.

Oštri i kritički tekstovi prema društvu u kome običan i pošten čovek strada, ono je što čini autentičan pečat tandema tekstopisaca Caneta i Antona, što jasno govore i naslovi njihovih pesama i albuma. Pesme kao što su „Ona živi na brdu”, „Gubitnik”, “Stoj, Džoni”, “1.000 Godina“, „Hipnotisana Gomila“, „Hoću Da Znam“, „Prsten“, „Put“, „Kreni Prema Meni“ i mnoge druge, ušle su u antologiju popularne muzike, brišući generacijski jaz, a sada ćemo uz njih kalendarski dočekati 2024. godinu.

Ulaz je slobodan.

Scroll to Top