unesco-seeklogo

Buč Kesidi

Buč Kesidi

Indi rok elektro disko zvezde, bend Buč Kesidi, koji otvoreno beži od alternative a teži mejnstrimu, doneće nam dozu sjajne energije u novogodišnjoj noći kada će nastupiti na sedmom Dočeku, u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Njihov autentičan zvuk i odlična energija prodrmaće novosadsku publiku koja će ih slušati od 22 časa na sceni kod Beogradske kapije.

Buč Kesidi čine čine Luka Racić na gitari i Zoran Zarubica za bubnjevima, a bend su osnovali 2014. godine sa idejom da obogate tadašnju muzičku scenu indie rock žanrom. Srca publike počeli su da osvajaju nakon albuma prvenca objavljenog 2016. godine Posesivno-ospulsivni hospul na kojem se nalazi deset pesama. Od tada, Buč Kesidi je bend koji pretežno sluša mlada alternativna publika u Srbiji, ali i regionu. Drugi album pod nazivom Euforija, izdat 2019, doneo je bendu veliku popularnost, a bend trenutno završava svoj treći album, čije pesme će publika slušati na Dočeku u Novom Sadu.

U oktobru 2020. godine bend u izvršnoj produkciji kuće Bassivity Studios snima 50-minutni eksperimentalni koncertni film „Buč Kesidi: Euforija uživo”. U režiji Davida Jovanovića, film je snimljen tokom jednog dana za 19 sati, i uz dokumentarne i igrane elemente prikazuje uživo izvođenja pesama sa albuma Euforija. Tokom leta 2021. „Euforija uživo” dobija regionalnu bioskopsku i festivalsku turneju, sa premijernim prikazivanjima u bioskopima u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Bend je dva puta osvajao MAC nagrade, najpre 2020. godine za najbolju alternativnu pop numeru – Nema ljubavi u klubu, koju prati moderan zvuk sa uticajima elektronske muzike, a ove godine za najbolju rok numeru proglašena je njihova pesma Idemo do hodnika. Ne sumnjamo da će i na Dočeku (još jednom) osvojiti novosadsku publiku, pa ne propustite njihov nastup u Podgrađu 31. decembra!

Ulaz je slobodan.

Foto: Sofija Modošanov, Ivana Tešić, Milan Marić

Scroll to Top