unesco-seeklogo

Fipa i Igor Sakach

Fipa i Igor Sakach

Novosadski muzičar Igor Sakač i kantautor Filip Vlatković, sa indi rok projektom FIPA, nastupiće u okviru Dočeka 7532. godine, 13. januara u Absolut Club-u, sa početkom u 22 časa.

Projekat FIPA nastao je nakon više od decenije aktivnog učešća Filipa Vlatkovića u mužičkom životu nebrojenih domaćih sastava, pre svega u ulozi snimatelja i producenta. U sopstvenoj produkciji nastaje muzika koja osvaja jednostavnošću, minimalizmom i nostalgičnom estetikom prošlih vremena, kada je popularna muzika bila autentična i neopterećena suvišnim slojevima. Projekat nastavlja tokom boravka u Americi, gde uz saradnju s lokalnim muzičarima stvara okosnicu svog zvuka. Nakon povratka u Srbiju, FIPA kreće na intimno putovanje solo nastupa sa akustičnom gitarom. Godinu dana kasnije, usled sve većeg interesovanja oformljuje prateći  bend. Ovakva grupa odvodi ga na festivale poput Exita, Zaječarske Gitarijade, Uličnih svirača i FAMUS-a, ali po potrebi mali intimni nastupi ne izostaju. Nakon par godina odsustva sa scene, najavljuje debi album za početak 2019. koji će zaokružiti dosadašnje stvarlaštvo.

Bez obzira na formaciju, FIPA kreira izuzetno raznolik spektar muzike, čvrsto uklopljen u okvire indie-americana i rock pravaca, sa stalnim emotivnim pečatom koji osvaja slušatelje. Ovaj projekat predstavlja pravu poslasticu za ljubitelje autentične i duboko emotivne muzike.

Igor Sakač je talentovani muzičar, gitarista i multi-instrumentalista iz Novog Sada. Njegova muzika kombinuje različite žanrove, mahom u domenu roka i popa stvarajući prepoznatljiv i emotivan stil. Igor je stekao priznanje i popularnost na domaćoj sceni kao član nekoliko afirmisanih rok sastava, a njegove izvedbe na koncertima su ispunjene strašću i energijom. 2023. godine objavljuje debi album „Introducing Igor Sakach”, predstavljajući svoj autorski zvuk. Ovo ostvarenje ostavlja trajni dojam na slušaoca i obećava uspešnu karijeru u nastajanju. Sa pratećim sastavom je aktivan od ove godine i promovišući svoj album prvenac, nedavno je sa numerom “Ne mogu sam” odneo pobedu na 39. legendarnom Festivalu akustičarske muzike u Sivcu.

Scroll to Top