unesco-seeklogo

Ulični svirači u Lipi

Ulični svirači u Lipi

U okviru Dočeka 7532. godine, 13. januara od 12 časova u Bircuzu Lipa za odličnu novogodišnju atmosferu pobrinuće se Ulični svirači u Lipi – violinista Milan Milanović i saksofonista Nikola Miloradović. Ulaz je slobodan, a program će trajati do 14 časova.

Milan Milanović je započeo svoje muzičko putovanje svirajući violinu već sa šest godina. Njegova predanost muzici dovela ga je do završetka Muzičke akademije u Novom Sadu, gde je sticao duboko razumevanje i veštinu u izvođenju. Ljubav prema popularnoj klasičnoj i filmskoj muzici postala je njegova ključna karakteristika. Građani Novog Sada prepoznaju ga kao poznato lice Zmaj Jovine ulice, gde već osam godina svojom muzikom oplemenjuje gradsku atmosferu. Harizmatičan i talentovan, Milan Milanović će svoje muzičko umeće predstaviti publici za doček u Bircuz Lipi. Njegova strastvena izvedba na violini obećava nezaboravan doživljaj za sve ljubitelje muzike koji će prisustvovati ovom posebnom događaju.

Nikola Miloradović, rođen 1999. godine, svoj muzički put započeo je sa samo osam godina. Kroz godine, istraživao je različite instrumente poput klavira, gitare i klarineta, ali pronašao svoju pravu strast u saksofonu. Svoj muzički talenat razvio je kroz predan rad i istraživanje različitih žanrova. Nikola je postao prepoznatljiv po svojoj virtuoznosti na saksofonu, a posebno se istakao kao strastveni ljubitelj džeza. Sa svojih 24 godine, već ima impresivan repertoar i iskustvo učestvovanja u raznim muzičkim projektima. Njegova ljubav prema džezu postala je ključna inspiracija za njegov umetnički izraz. Ovaj talentovani mladi muzičar priprema se za svoj nastup na dočeku u Bircuz Lipi, gde će svojom virtuoznošću na saksofonu oduševiti publiku.

Scroll to Top