unesco-seeklogo

Za samo nedelju dana prodato 30 odsto ulaznica za novosadski Doček 13. januara

Za samo nedelju dana prodato 30 odsto ulaznica za novosadski Doček 13. januara

Novosadski Doček je, po svemu sudeći i ove godine izazvao veliko interesovanje i postavio nove standarde u jedinstvenom kombinovanju najrazličitijih muzičkih žanrova na više od 40 lokacija u gradu i njegovoj okolini.

Tome u prilog govori već 30% prodatih ulaznica za 13. januar za samo nedelju dana, a među njima i rasprodate ulaznice po promotivnoj ceni za virtuoze na harfi i harmonici Ketrin Finč i Rišara Galijana, kao i muziku iz najvećih filmskih klasika u izvođenju novosadskog Big benda.

Autentični turski elektro trio Islandman i post-punk četvorka iz Liverpula Ladytron, pridružuju se već najavljenim, prestižnim imenima sa berlinske, londonske, portugalske i francuske scene odnosno elektro zvezdi Metju Džonsonu, alternativnom rok bendu Flamingods, fado divi Žisel Žoao i jednom od najboljih a capela sastava A Fileta.

Jedinstvenost Dočeka je i predstavljanje velika regionalnih imena na drugačiji način. Vlatko Stefanovski u novootvorenoj kulturnoj stanici na Telepu, gostovanje Marka Luisa i benda Sopot sa simfonijskim orkestrom Narodnog pozorišta Republike Srpske na sceni „Pera Dobrinović“ u Srpskom narodnom pozorištu.

Mlada scena Srbije, koja donosi novi zvuk i trendove u obnovljeni prostor novosadskog Distrikta – KOIKOI, Keni nije mrtav, Jowam, Zhiva, Rouzi pridružuju se već prepoznatljivim imenima domaće elektronske scene Marku Nastiću, Runy i 2MUCH, kao i već renomiranim srpskim izvođačima. Od džez dive Lene Kovačević u Kulturnoj stanici Bukovac, omiljenog pop pevač svih generacija Željka Vasića u Kulturnoj stanici Eđšeg, popularne pop-rok grupe Neverne bebe u Kulturnoj stanici Stepanovićevu do predstavnika alternativnog zvuka Kanda, Kodža i Nebojša unplugged u sali NIS.

U duhu Srpske nove godine, negujući tradiciju, braća Teofilović predstaviće se publici u Kulturnoj stanici Kovilj, Neda Nikolić Trio uz gošću Danijelu Veselinović Kulturnoj stanici Barka, a jedan od najeminentnijih horova u Srbiji Collegium Musicum u Kulturnoj stanici Rumenka.

Doček 31. decembra – Muzičko-vizuelni spektakl u Podgrađu

Novosadski Doček će 31. decembra okupiti regionalne i evropske muzičke zvezde, pa će tako publika slušati mladi bend čiji su koncerti svi rasprodati Buč Kesidi, potom dobitnike MTV nagrade i čuvenog hrvatskog Porina Elemental, kao i legende roka na ovim prostorima Partibrejkers. Na Doček stižu i ovogodišnji dobitnici najprestižnije regionalne muzičke nagrade Milan Mladenović, Ljubičice, najaktuelniji regionalni tribjut bend iz Srbije ABBA RING, pariski producent i DJ Frank Rodžer, kao i jedan od pionira elektronske muzike DJ Dejan Milićević.

I ove godine sve prisutne u Podgrađu očekuje treće izdanje Tesla svetlosne galerije koja će 31. decembra kroz igru svetla i zvuka, interaktivne audio-vizuelne umetničke instalacije, stvoriti potpuno novi ambijent baroknog dragulja Novog Sada, Petrovaradinske tvrđave i Podgrađa. Umetnički radovi će biti postavljeni u Podgrađu, tunelu, kod Sata, zatim u parku na Tvrđavi i u Planetarijumu.

Ulaznice za Doček 13. januara mogu se pronaći na svim prodajnim mestima Gigstix-a i onlajn na sajtu gigstix.com, dok su svi programi na Dočeku 31. decembra besplatni.

Partneri Dočeka su Idea, Birra Moretti, kompanija NIS i DDOR osiguranje.

Sve informacije o Dočeku možete pronaći na sajtu docekns.rs

Scroll to Top